Bitcoin,

Bitcoin in consolidatie fase terwijl instituties klaar staan om te investeren

De Bitcoin prijs is dan wel tot onder de $10.000 dollar gedaald, maar dat is geen reden om te twijfelen aan de bullmarkt van 2019, zegt investeerder Mike Novogratz.


Bitcoin heeft een enorme run gehad

In een gesprek met Bloomberg TV vertelt de oprichter van Galaxy Digital dat Bitcoin dit jaar nog steeds met meer dan 200 procent is gestegen. Dit ondanks de prijsdaling van vandaag. De grootste cryptocurrency ter wereld presteert, in tegenstelling tot veel altcoins, uitermate goed dit jaar.

Bitcoin begon het jaar op $ 3.800 dollar en verhandelde zelfs even op $ 3.500 dollar. Nu ligt de BTC prijs rond de $10.200 dollar wat betekent dat de koers met zo’n 200% is gestegen dit jaar. Hij voegt toe:

“BTC heeft een enorme run gehad, en dus denk ik dat dit een beetje een consolidatie fase is.”


“Geen zorgen, de nieuwe Bull run komt eraan”

De bovenstaande uitspraak deed Novogratz slechts een paar uur voordat de Bitcoin koers plotseling ineen zakte. De Bitcoin koers daalde met zo’n $600 dollar tot een prijs van $9525 dollar.

Helemaal onverwachts kwam de koersdaling niet. Het volume nam af en er waren veel rejection candles te zien op de Bitcoin grafiek. Daarnaast wordt margehandel gezien als een belangrijke factor achter de plotselinge veranderingen van de Bitcoin koers.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van een Bitcoin rond de $9525 dollar, wat betekent dat de munt vandaag een verlies van 6.3% mee heeft gemaakt. Toch zegt Novogratz dat we niet hoeven te vrezen. Hij vertelt dat de toegang van institutionele instellingen de volgende Bitcoin bullrun in gang zal zetten:

“De institutionele instellingen zorgen ervoor dat ze klaar staan om in te springen.”

Het Bakkt futures platform zou een door instituties getriggerde bullrun in gang kunnen zetten. Dit platform gaat vermoedelijk op 23 september live.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen