bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt, whales kopen massaal in

Nieuwe data van het on-chain analyseplatform Santiment onthult dat Bitcoin een gigantische stijging ziet in het aantal shark en whale wallets. Santiment zegt dat het aantal wallets dat tenminste 10 Bitcoin bezit sinds beging 2022 aan een solide stijging bezig is.

Dat was het moment waarop voor Bitcoin de eerste fase van de bearmarkt begon.

Een absoluut record

Inmiddels is het aantal shark- en whale wallets uitgekomen op ruim 157.400 stuks, wat een absoluut record is voor Bitcoin. “Sinds februari 2022 is er een historische stijging geweest in het aantal shark en whale wallets met tenminste 10 Bitcoin. In de afgelopen 20 maanden, sinds de accumulatie van. nieuwe grote wallets begon, zijn er 11.806 stuks bijgekomen; wat een toename van 8,12 procent markeert”, aldus Santiment.

Verder constateert Santiment dat handelaren en investeerders steeds meer praten over inflatie en de bearmarkt die crypto momenteel doormaakt, wat volgens hen (tegen dat sentiment in) juist voor een stijging van de Bitcoin koers kan zorgen.

Opvallend genoeg presteren goud en zilver momenteel beter dan crypto na het uitbreken van het conflict tussen Israël en Palestina. Net als tijdens het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Van Bitcoin naar goud?

“Crypto is vlak gebleven tijdens de openingweek van deze hernieuwde wereldwijde focus op het conflict tussen Israël en Palestina. Goud en zilver daarentegen deden het deze week fantastisch, net zoals we dat zagen tijdens het begin van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland in februari/maart 2022”, aldus Santiment.

BTC trends

De Bitcoin koers is vandaag sterk geopend met een stijging van 3,65 procent. Zou dit dan de week zijn waarin Bitcoin zijn terugkeer maakt? De koers tikt in ieder geval binnen op het niveau van 27.865 dollar.

Om echt weer bullish te worden zou Bitcoin boven de 30.000 en misschien zelfs boven de 32.000 dollar uit moeten komen. Tot die tijd moeten we nog maar zien of het de stijgingen kan doorzetten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%