Bitcoin

Bitcoin is bijna even duur als 1 kilo goud

Gisteren, toen de prijs boven de $57.705 lag, was een enkele Bitcoin meer waard dan een kilogram goud.


Bitcoin bereikt hoogtepunt en haalt goud in

Eerder deze week had Elon Musk een Twitter-debat met edelmetaal-handelaar Peter Schiff over de kracht van Bitcoin in vergelijking met goud als waardeopslag. Peter Schiff is fan van fysiek goud en vertelt bijna elke dag dat het edelmetaal de beste waardeopslag ter wereld is. Musk zei echter: “Je kunt net zo goed crypto hebben.”

Musk staat al lang bekend om tweets die invloed hebben op de markt, maar gisteren leken zijn tweets waarheid te worden. Je kunt nu namelijk net zo goed een Bitcoin in je bezit hebben als een staaf goud. Een kilo goud kost op het moment van schrijven ongeveer $57.300, de prijs van 1 BTC is iets gedaald en ligt nu rond de $55.500.


Als fiatgeld daalt, stijgen goud en Bitcoin

De prijs van goud ten opzichte van Bitcoin staat op een all-time low, terwijl de prijs van Bitcoin zelf op een all-time high staat.

Afgelopen zomer is de waarde van de Amerikaanse dollar sterk gedaald als gevolg van kwantitatieve verruimingsmaatregelen. De Federal Reserve van de Verenigde Staten drukte namelijk een ongekende hoeveelheid geld bij. Ondanks dat de statistieken van de overheid laten zien dat het inflatiecijfer slechts 1% bedroeg stegen de kosten van levensonderhoud en de prijs van goederen en diensten sterk tijdens de pandemie.

Door de maatregelen van de Fed stegen de goud en Bitcoin prijs. Op 1 juli was een kilo goud $57.093 waard. Op 4 augustus was het $65.477 waard. In dezelfde periode schoot de prijs van Bitcoin van $9.145 naar een hoogtepunt op 2 augustus van $12.034. Echter, nu goud in het gedrang komt, voelden beleggers zich aangetrokken tot zowel goud als Bitcoin als afdekkingen tegen inflatie. De prijs van goud is sindsdien gedaald terwijl de Bitcoin prijs die bijna vervijfvoudigd is. Gaat BTC de functie van goud overnemen?

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?