Newsbit

Digitale Euro

Bitcoin is duur, maar het is nooit te laat om BTC te kopen

Digitale Euro

Gewone beleggers denken misschien dat Bitcoin op dit moment te duur is om te kopen. Echter, volgens ervaren analisten is het nooit te laat om BTC te kopen.


Opkomende bull-cyclus

Doorgewinterde Bitcoin beleggers weten namelijk dat de cryptomarkt in cycli beweegt. Nu de BTC-prijs zijn vorige recordniveau heeft overtroffen, is er een volledige bull-cyclus gaande.

Terwijl deze nieuwe cyclus pas net is begonnen, berichten ook steeds meer reguliere media over Bitcoin. Iedereen lijkt een mening te hebben over de beste tips, trucs en altcoins die je zou moeten kopen om rijk te worden. Zelfs Elon Musk heeft zich gisteren weer uitgelaten over de digitale munt.

Net als bij de laatste bullmarkt, zal ook deze worden overspoeld met berichten van Twitter-beroemdheden die op de een of andere manier $100 in $10.000 of meer hebben weten om te zetten. Echter moet je wel weten dat dit lang niet bij elke crypto-investeerder het geval zal zijn.

Voor de gemiddelde belegger met beperkte tijd en een fulltime baan is daghandel geen optie. Daarnaast blijkt uit gegevens dat de meerderheid van de hoogfrequente handelaren geen winst maakt.

Hoewel sommigen misschien de tijd hebben om crypto projecten te onderzoeken en fundamentele en technische analyses uit te voeren, kan dit al snel een fulltime baan worden.

Gelukkig is er een veel eenvoudigere en effectievere manier om Bitcoin te verhandelen tijdens bull- en bear-cycli. Deze tactiek wordt ‘dollar-cost averaging’ genoemd.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Dollar-cost averaging blijkt de beste methode

Voor de gemiddelde belegger die op zoek is naar een eenvoudige aanpak, hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat dollar-cost averaging een buitengewoon goed rendement op de investering opgelevert.

De Dollar-cost averaging (DCA) Dollar Cost Averaging (DCA) is een strategie waarbij posities worden opgebouwd door met regelmatige tussenpozen gelijke sommen geld te beleggen, ongeacht de prijs van het product of wat er op de financiële markten gebeurt.

Groei van een BTC-investering van $1.000 in 2017 – Bron: Cane Island Digital Research

In de bovenstaande grafiek is de groei van een investering van $1.000 in 2017 te zien. Deze belegger heeft zijn wallet waarde aanzienlijk verhoogd en gedurende deze driejarige periode beter gepresteerd dan alle traditionele markten.

Deze buy-and-hold-strategie is een beproefde methode om in Bitcoin te investeren. Voor beleggers die minder risicovol willen investeren, is dollar-cost averaging een nog ‘veiligere’ methode om te beleggen in activa.

In plaats van een forfaitair bedrag te nemen en het allemaal tegelijk te investeren, zou een investeerder in plaats daarvan het grotere bedrag in kleinere bedragen verdelen en die kleinere bedragen vervolgens periodiek in de tijd investeren. Het idee is dat regelmatige aankopen de beste gemiddelde instapprijs opleveren. Hoewel het natuurlijk moeilijk kan zijn om een daling of stijging te timen.

Met behulp van de Bitcoin DCA-tool kan een belegger bijvoorbeeld zien dat $100 wekelijks geïnvesteerd in BTC sinds het all-time high in december 2017 nu $40.867 zou opleveren. Zoals weergegeven in de onderstaande grafiek, resulteerde een totale investering van $15.700, geïnvesteerd in de loop van $100 per week, in een waardestijging van 160% in drie jaar tijd.

Wallet waarde in de tijd – Bron: dcabtc.com

DCA wordt door grote fondsen gebruikt

Zelfs grote instellingen gebruiken deze strategie om hun blootstelling aan Bitcoin en Ethereum te vergroten.

Onlangs zorgde Microstrategy voor oproer in de crypto- en traditionele investeringswereld. CEO Michael Saylor kondigde aan dat het bedrijf voor meer dan $425 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht. Saylor verklaarde:

“Om 16.796 BTC te verwerven (bekendgemaakt op 14-09-20), handelden we continu 74 uur. Hierbij voeren we elke 3 seconden 88.617 transacties ~ 0,19 BTC uit. ~ $39.414 in BTC per minuut, maar we waren te allen tijde bereid om binnen een paar seconden $30-50 miljoen aan te schaffen als we geluk hadden met een neerwaartse piek van 1-2%.”

Dit is duidelijk een institutioneel voorbeeld van DCA, zoals Saylor beschreef. Er werden kleinere transacties over de tijd gespreid om de beste gemiddelde prijs voor de gegeven tijdspanne te krijgen. Zo veroorzaak je geen merkbare piek in de markt.


Langzaam en stabiel

Daghandelaren, investeringsdeskundigen en crypto twitteraars posten vaak enorme winsten. Hierdoor zou elke belegger willen beleggen in Bitcoin. Het is echter bewezen dat dit niet de meest effectieve methode is.

Gegevens weerspiegelen grimmige statistieken voor daghandelaren. 80% tot 95% van de daghandelaren verliest namelijk geld. Dit cijfer geldt niet alleen voor cryptocurrency-markten, maar voor alle handelsmarkten.

Dus de volgende keer dat die flitsende advertentie voorbij komt die enorme winsten garandeert, onthoud dan dat DCA betrouwbaarder is.

Het ziet er misschien niet zo fantastisch uit, maar het is een vertrouwde, voorzichtige benadering voor het opbouwen van rijkdom op de lange termijn.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top