Bitcoin

“Bitcoin is een monetaire revolutie, geen technische”

Bitcoin is nog niet dè to go-to-investeringsoptie in de publieke sector, maar die dagen zouden spoedig kunnen aanbreken. Maar wat moet er gebeuren zodat Bitcoin zijn rol in de publieke sector als betrouwbare investeringsoptie versterkt?

“Tijd,” vertelde Aleks Svetski, CEO en mede-oprichter van het Bitcoin-investeringsplatform Amber, aan Cointelegraph. “Dit is geen technologische revolutie”, verduidelijkte hij en voegde toe:

“Het is een monetaire revolutie – die normaal gesproken eeuwen nodig heeft om zich te manifesteren, terwijl Bitcoin dit waarschijnlijk binnen tientallen jaren zal doen.”


Bitcoin stijgt ondanks instabiliteit

Sinds Bitcoin’s enorme crash in maart, te midden van angst en onzekerheid van het coronavirus, is het publiek steeds meer geïnteresseerd geraakt in de grootste crypto munt. Bitcoin herstelde zich volledig in waarde, met een stijging van meer dan 130% ten opzichte van zijn dieptepunt in maart.

De positiviteit van Bitcoin is uniek tijdens onstabiele marktomstandigheden. Traditionele markten boekten enkele van hun slechtste prestaties sinds de marktcrash in 1987. Daarnaast is er nog een problematisch gegeven aan de gang. Hoewel de corona maatregelen in veel landen versoepelt worden en de reguliere markten een beetje herstellen, vormen de werkloosheidscijfers een reden voor aanhoudende bezorgdheid.

Bitcoin staat los van controle door de overheid, wat aantrekkelijk kan zijn tijdens economische onzekerheid. Svetski legde uit:

“Hoe meer problemen er verschijnen in de samenleving; of het nu monetair, fiscaal, sociaal, politiek is – hoe meer mensen hun rijkdom willen behouden in iets dat immuun is voor geknoei van de staat.”


Steeds meer mensen weten van de Bitcoin af

In de afgelopen dagen heeft Bitcoin gezien dat een aantal belangrijke investeerders interesse tonen in de crypto-industrie. Denk bijvoorbeeld aan de miljardair Paul Tudor Jones.

Zelfs JPMorgan Chase heeft haar mening over crypto veranderd en kondigde onlangs aan samen te werken met de crypto exchanges, Coinbase en Gemini. Deze verandering van mening staat in gigantisch contrast met 2017, toen Jamie Dimon, de CEO van deze bankgigant, Bitcoin frauduleus noemde.

 

Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?