Newsbit

Bitcoin (BTC) Coin

Bitcoin is op weg naar een volatiele week aangezien er 100k BTC opties vervallen

Bitcoin (BTC) Coin

Aanstaande vrijdag, eerste kerstdag, zullen er 100.000 Bitcoin opties vervallen. Dit kan zorgen voor veel volatiliteit deze week.


Verval van $2.3 miljard aan Bitcoin opties nadert

Ongeveer $2,3 miljard aan Bitcoin futures vervalt op eerste kerstdag, wat de weg vrijmaakt voor een volatiele week op de crypto valuta markt. In een tweet op maandag meldde cryptogegevensprovider Skew dat 102.200 Bitcoin opties op vrijdag zullen vervallen.

Met optiecontracten kunnen houders Bitcoin kopen of verkopen tegen een specifieke prijs. Deze staat bekend als een strike prijs. De verloopdatum van vrijdag heeft volgens Skew opmerkelijke clusters rond de strike prijs van $15.000 en de strike prijs van $20.000.

Verval data BTC opties – Bron: Skew

De vervaldatum van de Bitcoin optiecontracten wordt over het algemeen beschouwd als een volatile gebeurtenis voor de crypto valuta. Dit komt omdat investeerders hun contracten aanpassen naarmate de vervaldatum nadert. Handelaren die winst maken, kunnen besluiten om de uitbetaling te ontvangen en de crypto valuta te dumpen.

Dit kan grote schommelingen in de waarde van de Bitcoin veroorzaken. Doorgaans wordt de impact op de Bitcoin prijs ongeveer één of twee dagen voor het verstrijken duidelijk.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Handel in crypto derivaten is populairder geworden

De handel in crypto derivaten is dit jaar veel populairder geworden. Dit komt doordat er meer handelaren en institutionele beleggers op zoek zijn naar extra blootstelling aan de Bitcoin.

De Bitcoin bevindt zich momenteel midden in een bullmarkt. Deze wordt gedeeltelijk angewakkerd door institutionele beleggers en grote over-the-counter-transacties.

Zelfs met de verwachte volatiliteit van de futures, is de kans groot dat de Bitcoin goed zal worden ondersteund door de institutionele vraag. Bovendien zal het steun krijgen van de opkomst van zogenaamde illiquide wallets. Dat wil zeggen, adressen die minder dan 25% van de Bitcoin ooit ontvangen Bitcoin hebben verzonden. Chainanalysis gelooft dat 77% van de 14,8 miljoen geminede Bitcoin niet verloren is gegaan.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top