Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Bitcoin is volgens analist “enorm bullish” op 23.000 dollar

De Bitcoin koers blijft zich nog redelijk sterk houden rond de 23.000 dollar. Als we de on-chain analist Cole Garner mogen geloven, dan is Bitcoin ook op dit punt nog behoorlijk bullish. Mocht Garner gelijk krijgen, dan is er dus een kans dat de we komende periode deze stijgingen doorzetten en hogere koersen opzoeken.

Prijssignalen moeten de bulls enthousiast maken

Terwijl Bitcoin al even zijn best doet om door de koers van 23.000 dollar te breken, is er wat discussie over de kans op een correctie. Garner is echter behoorlijk zeker van zijn zaak als hij zegt dat het plaatje vooral groen kleurt. “Ze zien er op dit moment zo bullish uit,” zo voorziet Garner de grafieken van commentaar.

bull zone

Over de bovenstaande grafiek, die de verhouding van Bitcoin versus stablecoins bij de grote beurzen weergeeft is Garner ook duidelijk. Deze is bullish en “zit er bijna nooit naast,” aldus een optimistische Garner. Wat de analist qua koers verwacht is niet helemaal duidelijk, behalve dat de mini-bullrun volgens hem nog niet voorbij is.

Herstel van de miners?

Het optimisme rondom Bitcoin zet door als we kijken naar de mining-industrie. Die jongens en meisjes zijn het afgelopen jaar misschien wel het hardste geraakt van allemaal. Zij hebben meerdere periodes van capitulatie achter de rug, maar lijken het lek nu weer aardig boven te hebben. 

ribbon grafiek bitcoin

Op basis van de Hash Ribbon grafiek lijkt het lek boven. Vaak zien we dat de koers na een periode van capitulatie weer aan een behoorlijke opwaartse run begint. Het zou zomaar kunnen dat we nu zo’n periode ingaan. Aan de andere kant zijn de macro-economische omstandigheden er niet naar om dat te verantwoorden.

Alles bij elkaar ziet het plaatje er interessant uit voor Bitcoin, maar is het wat ons betreft zeker nog te vroeg om al te beginnen met juichen. Laten we daarvoor eerst maar eens de koers van 30.000 dollar doorbreken. Dan begint het qua bullrun echt ergens op te lijken. 

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten