Newsbit

Bitcoin Coin Isolated

Bitcoin kan de $50.000 te bereiken door een door whales geleide aanbodcrisis

Bitcoin Coin Isolated

De Bitcoin (BTC) kan de $50.000 bereiken, aangezien steeds meer instellingen de Bitcoin beginnen te verzamelen vanwege hun vrees inflatie van de Amerikaanse dollar ($).


Bitcoin prijs is gedaald

De marktkapitalisatie van de Bitcoin kwam onlangs boven die van Facebook en Tesla uit. Echter daalde de Bitcoin in waarde na zijn recordhoogte van ongeveer $42.000. Desalniettemin zette de ineenstorting diverse rijke handelaren en instellingen ertoe aan om de top cryptocurrency tegen lagere tarieven te kopen. Dit leidde tot een verdere liquiditeitscrisis ten opzichte van het beperkte aanbod van 21 miljoen tokens.

Als gevolg hiervan versterkt de Bitcoin prijs zich meestal zijwaarts. Daarnaast vormt het een structuur die eruitziet als een symmetrische driehoek. Dit patroon ontwikkelt zich wanneer de prijs hogere dieptepunten en lagere hoogtepunten vormt. Ondertussen daalt echter het handelsvolume. Uiteindelijk breekt de prijs uit in de richting van zijn vorige trend: opwaarts of neerwaarts.

Dat komt door de symmetrische driehoek. Een asset breekt zo veel uit als de maximale hoogte tussen de bovenste en onderste trendlijnen van het patroon. In het geval van de Bitcoin is dit ongeveer $14.000. Een beweging boven deze driehoek, in combinatie met een stijging van de volumes, zorgt er echter voor dat de Bitcoin prijs boven de $50.000 zou kunnen komen.


Bitcoin liquiditeitscrisis

Fundamenteel lijkt het koersdoel haalbaar. Althans volgens een overvloed aan analisten die hun marktbias bepalen op basis van on-chain indicatoren. Data analisten bij Glassnode wezen bijvoorbeeld op de grootste liquiditeitsuitputting van de Bitcoin tot nu toe in de afgelopen weken. Dit duidt erop dat de Bitcoin bullish is. De analisten verklaarden het volgende:

“Er worden niet alleen fondsen opgenomen van exchanges, maar coins verplaatsen zich ook voortdurend naar sterkere handen. In de afgelopen 30 dagen zijn er ongeveer 270.000 Bitcoin verhuisd naar entiteiten die als HODLers worden beschouwd.”

Luke Martin, een onafhankelijke marktanalist, voegde hier nog het volgende aan toe:

“De Glassnode grafiek is misschien wel belangrijker dan de prijsgrafiek. Het aanbod van de Bitcoin wordt in een ongekend hoog tempo van de exchanges afgehaald. Historisch gezien zijn bull-cycli afgelopen NADAT de verandering van de liquide aanbo positief is omgeslagen. Die omslag heeft nog niet plaatsgevonden”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Overvloed aan de dollar

Een deel van de reden is een relatief hogere vraag naar de Bitcoin te midden van een aanhoudend anti inflatieverhaal. De escalatie van Joe Biden naar de presidentiële zetel van de VS heeft de vooruitzichten op extra overheidsuitgaven vergroot om de economie te beschermen tegen de nasleep van de coronavirus pandemie. Dat betekent een overvloedige aanbod aan dollars die velen als bearish beschouwen voor de dollar.

Dergelijke angsten hebben bedrijven als MicroStrategy en Square er al toe aangezet om een deel van hun dollarreserves in te wisselen voor de Bitcoin. Ondertussen hebben legendarische investeerders zoals Paul Tudor Jones en Stan Druckenmiller ook kleine sommen geïnvesteerd in de crypto valuta markt. Beide geloven dat de crypto markt een betere versie is van goud.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top