Newsbit

Prijs Analyse

Bitcoin kan een onverwachte boost krijgen door DeFi

Prijs Analyse

De DeFi markt groeit razendsnel maar analisten verwachten dat er een correctie aan zit te komen voor deze tokens. Kan Bitcoin hiervan profiteren?


DeFi is enorm populair

Gedecentraliseerde financiering, beter bekend als ‘DeFi’, is de afgelopen weken een belangrijk woord geworden in de cryptowereld. Het migreren van financiële diensten naar een gedecentraliseerd platform wordt door velen gezien als een geweldige use-case voor cryptocurrency.

Volgens dataprovider DeFiPulse is de waarde van tokens die in DeFi-applicaties zijn vergrendeld, gestegen van $1 miljard op 15 juni naar $1,65 miljard op 26 juni. Dat is een ongekende groei van 65% in elf dagen tijd. Tegelijkertijd zijn de prijzen van tokens gerelateerd aan deze DeFi-sector snel gegroeid.

Taha Zafar, een crypto analist, deelde op 18 juni de onderstaande tabel en liet de prestaties van Bitcoin zien in vergelijking met DeFi-tokens zoals Aave, Kyber Network en Maker.

De gegevens geven aan dat, hoewel Bitcoin de afgelopen drie maanden met 80% is gestegen, DeFi-tokens nog veel beter hebben gepresteerd. DeFi tokens boekte gemiddeld een winst van meer dan 100% over hetzelfde tijdsbestek.

DeFi tokens presteren goed – Bron: Twitter

Hoewel DeFi nog steeds razend populair is, verwachten analisten dat er een noodzakelijke correctie aan zit te komen voor deze tokens. En daar zou Bitcoin wel eens van kunnen profiteren.


Hoe kan DeFI de Bitcoin een boost geven?

Na een stijging van meer dan 150 procent, ten opzichte van de dieptepunten van maart, is Bitcoin vastgelopen in de $9.000 zone. Sinds begin mei handelt BTC in een krap bereik van $8.500 tot $10.000.

Bitcoin verhandelt in een krap bereik – Bron: Tradingview

Het is een heel ander verhaal voor DeFi-tokens, die de afgelopen weken veel beter presteerden dan de Bitcoin. Echter, hoe hoger deze tokens stijgen, hoe meer Bitcoin zou kunnen winnen zodra DeFi een correctie doormaakt.

Kelvin Koh, van de Spartan Group, merkte op dat zodra ‘kleinere altcoins’ waarderingen bereiken die door beleggers als ‘te hoog’ worden beschouwd, Bitcoin een sterke kapitaalinstroom zal ervaren. Koh zei:

“We hebben de afgelopen 4-5 weken een grote prijsstijging gezien bij veel van de kleinere altcoins (vooral DeFi-exemplaren). Dit terwijl BTC horizontaal verhandelt. Op een gegeven moment zal de waardering van deze altcoins als ‘te hoog’ gezien worden en zal het kapitaal terugvloeien naar BTC. ”

Met de datasite DeFi Market Cap, die aangeeft dat de cumulatieve waarde van alle DeFi-tokens nu meer dan $6,5 miljard bedraagt, zou zelfs met 10-20% kapitaal dat overstroomt, miljoenen dollars aan geld in Bitcoin en Ethereum kunnen stromen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Is DeFI overgewaardeerd?

De groei van DeFi de laatste tijd kan grotendeels worden toegeschreven aan twee trends: De ondersteuning van DeFi projecten door crypto exchange Coinbase en de lancering van twee nieuwe DeFi-munten, Compound (COMP) en Balancer (BAL).

Op 10 juni onthulde Coinbase dat het onderzoek doet naar het toevoegen van 18 nieuwe cryptocurrencies. Hoewel het bedrijf dit wel vaker doet, is dit keer een aanzienlijk percentage van de tokens op DeFI gericht. LEND, Bancor, COMP, Keep Network, Ren en Synthetix zijn allemaal DeFi tokens die op 10 juni door Coinbase werden genoemd.

Terwijl Coinbase nog aan het evalueren is of de tokens moeten worden toegevoegd of niet, hebben de zeven bovengenoemde munten sinds de aankondiging een flinke prijsstijging meegemaakt. Alleen al op de dag van de aankondiging van Coinbase stegen de prijzen van sommige munten 10%.

Kort nadat Coinbase DeFi een boost gaf, lanceerden op Ethereum gebaseerde financiële protocollen Compound en Balancer hun native tokens, genaamd COMP en BAL.

De lancering van deze munten leverden honderden miljoenen dollars aan waarde op, aangezien traders snel geld investeerden in deze tokens. Een rode draad door deze twee trends is dat de groei van DeFi mogelijk niet geheel duurzaam is.

Tokens die op Coinbase worden vermeld of vermeld, zakken vaak terug als de hype afneemt. Velen verwachten ook dat de bubbels van compound en balancer uiteindelijk zullen leeglopen. Marktonderzoeksbureau Weiss Ratings schreef het volgende over DeFi’s enorme groei:

“DeFi is een van de meest opwindende dingen die momenteel in de crypto wereld gebeurd, maar het idee dat de sector zich zal loskoppelen van de rest van de markt is belachelijk. Uiteindelijk komt er een einde aan de enorme hype en handelt DeFi in lijn met de rest van de markt. ”

Analisten verwachten dus dat de groeiende DeFi-sector een correctie mee zal maken naarmate de tokens overgewaardeerd raken. Bitcoin en Ethereum kunnen hier mogelijk van profiteren wanneer het kapitaal uit de DeFi markt overstroomt naar de grootste cryptomunten.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top