Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Bitcoin klimt weer na korte terugval in het weekend

De Bitcoin prijs zakte dit weekend een beetje in, na de explosieve stijging van vorige week. Vandaag laat BTC echter een sterk herstel zien. De koers is namelijk inn de afgelopen 24 uur met meer dan 4% gestegen.


BTC stijgt 4% in 24 uur

Bitcoin stijgt weer na een korte terugval naar de $60k in het weekend. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC tokenn rond de $62.850.

Bitcoin bereikte vorige week een nieuw hoogtepunt van ongeveer $67.000. Deze geweldige prestatie werd veroorzaakt omdat het eerste Bitcoin-gerelateerde exchange-traded fund (ETF) begon te handelen op Wall Street. Het is iets waar investeerders en de cryptogemeenschap al jaren reikhalzend naar uitkeken. 

De Bitcoin-futures ETF van ProShares verhandelde voor $280 miljoen aan aandelen in 20 minuten. Tegen het einde van de handelsdag had het $1 miljard opgebracht. Dit komt heel dicht bij het record voor een debuterende ETF.

Dit duwde de prijs van Bitcoin omhoog na een handelsrage. Maar na de lancering van de ETF, en toen de handelaren eenmaal uit de euforie van de klim kwamen, daalde de prijs van Bitcoin op vrijdag tot een dieptepunt van ongeveer $60.000. 


Bitcoin als middel tegen inflatie

Ondanks de korte terugval is de koers vandaag weer stijgende, hoewel nog steeds 5% lager dan zijn hoogste punt ooit. Waarom? Volgens Matthew Schultz, voorzitter van CleanSpark, komt het vooral doordat steeds meer mensen crypto’s zien als afdekkinng tegen inflatie.

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, zei gisteren dat er in de eerste helft van 2022 een hoge inflatie zou zijn. Sommige beleggers zien Bitcoin als een veilige investering om te kopen wanneer de inflatie stijgt, net als goud. 

“Met de bevestiging van minister Yellen dat inflatie lijkt te blijven, lijkt Bitcoin op stoom te komen als een hedge en een veilige opslag van waarde”, zei Schultz. 


Meer stijging voor Bitcoin

Schultz voegde eraan toe dat de stap van MasterCard richting de cryptowereld ook lijkt te wijzen op een bredere acceptatie als transactiemedium. Hij verwees hier naar de aankondiging vandaag door het betalingsbedrijf dat duizenden banken en winkeliers die het netwerk gebruiken binnenkort in staat zouden zijn om crypto te integreren in hun systemen. 

Bitcoin is trouwens niet de enige cryptomunt dat het vandaag goed doet. De Ethereum prijs is vandaag met 4% gestegen en de Solana koers steeg zelfs met meer dan 12%.

Voor nu lijken de goede prestaties van de Bitcoin zeker nog niet op te houden. Dit aangezien er binnenkort meer crypto-futures-ETF’s zullen beginnen te handelen. Vorige week bleek uit een SEC-aanvraag dat de VanEck’s Bitcoin Strategy ETF goedgekeurd was en ook de Valkyrie Bitcoin Strategy ETF zal spoedig beginnen met handelen.

De SEC zal naar verwachting volgende maand groen licht geven voor de Invesco Bitcoin Strategy ETF, de Galaxy Bitcoin Strategy ETF en de AdvisorShares Managed Bitcoin ETF. Een prachtig vooruitzicht dus voor crypto investeerders.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten