Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers crasht nu Federal Reserve rente waarschijnlijk met 1 procent gaat verhogen

Bitcoin staat voor een nieuwe week van enorme macro-aankondigingen na de laagste weeksluiting sinds juli. Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin 18.500 dollar en staat het er allerminst goed voor. De Federal Reserve kan Bitcoin deze week weleens richting een nieuw lokaal dieptepunt sturen.

Federal Reserve komt met sloopkogel

De geruchten worden steeds hardnekkiger dat de Amerikaanse Federal Reserve deze week met een renteverhoging van 1 procent komt. Als het aan de markt ligt heeft die verhoging een kans van 19 procent, maar gisteren lag dat percentage nog op 15. De kans op een verhoging van 1 procent is dus toegenomen de afgelopen uren. Het is een harde realiteit die Bitcoin raakt, want de koers heeft een behoorlijke uitglijder gemaakt vannacht.

Waar Bitcoin een min van 7,74 procent noteert en daarmee op ongeveer 18.500 dollar uitkomt, moet Ethereum zelfs een min van 10,95 procent opschrijven. Zo hangt Ethereum na de Merge op een koers van 1.294 dollar en lijkt het vertrouwen in de markt even compleet weg. Als de Federal Reserve de sloopkogel van 1 procent daadwerkelijk doorvoert, dan is dat de grootste renteverhoging sinds het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw.

Bitcoin koers 19 september
Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

“Bitcoin zal dit overwinnen”

Mike McGlone, de grondstoffenspecialist van Bloomberg, ziet het ondanks alle malaise op de markt rooskleurig in voor Bitcoin. “Crypto zal een plek vinden in de reset van de markt en Bitcoin zal als overwinnaar naar voren komen”, zo sprak Mike McGlone. Volgens Kevin Svenson zijn dit overigens niet de momenten dat crypto op zichzelf gaat presteren. “In tijden als deze, waarbij er over de gehele linie van de financiële markten onzekerheid is, gaat de crypto-markt niet veel doen zonder ‘toestemming’ van aandelen”, aldus Kevin Svenson.

Hiermee doelt Svenson op de hoge correlatie tussen crypto en de traditionele financiële markten. Daar gaat crypto op deze momenten geen verandering in brengen. Er is op dit moment helaas weinig positiefs te melden en het ziet er even heel donker uit. Niemand kan met zekerheid zeggen of we de bodem al achter de rug hebben of dat ons nog een duikvlucht te wachten staat.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten