bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers ‘crasht’ tot onder $65.000, altcoins bloeden hevig

Vandaag kleurt de cryptomarkt opnieuw donkerrood. De koers van Bitcoin (BTC) is flink gedaald tot het laagste niveau in meer dan een maand, wat een zware impact heeft op de rest van de markt.

Vooral de altcoins krijgen het zwaar te verduren, met dalingen tot wel 20%. De cryptomarkt is veranderd in een waar slagveld, met angst die overal voelbaar is.

BTC crasht na gefaalde uitbraak

Bitcoin heeft gisteren een keiharde afwijzing om zijn oren gekregen bij het weerstandsniveau rond de $67.000. In de avond leek de Bitcoin koers zich te herpakken na een stijging van enkele procenten tot een piek van boven de $67.000. De bears lieten zich echter niet zomaar uit het veld slaan, en drukten de koers in rap tempo weer omlaag.

De Bitcoin koers werd teruggebracht tot onder zijn dieptepunt van afgelopen vrijdag op grofweg $65.000. Dit keer daalde bitcoin tot zo’n  $64.500, de laagste koers sinds halverwege mei.

Vlak boven de $64.000 markeert een sterke steunzone voor Bitcoin die vooralsnog zijn werk uitstekend heeft verricht. Nadat deze zone werd betreden duurde het namelijk niet lang voordat de koers een forse sprong maakte tot voorbij de $65.000. 

Het gevaar is echter allesbehalve geweken. De afgelopen uren heeft Bitcoin een langzame klim gemaakt tot vlak onder de $66.000. Rond de $67.000 staat echter weer een belangrijk obstakel te wachten. Indien de koers hier wederom teruggefloten wordt, is het zaak om in ieder geval boven de $64.000 te blijven.

Het liefst duikt Bitcoin niet meer onder zijn dieptepunt van vannacht. Mocht de $64.000 verloren gaan, ligt een verdere koersval richting de cruciale steunzone van $60.000 in het verschiet.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $65.459, 1,01% lager dan 24 uur geleden.

BTC koers crasht – Bron: TradingView

Altcoins storten in, maar XRP blijft ongeschonden

Bitcoin’s koersval heeft de rest van de markt een flinke dreun gegeven. De meeste altcoins uit de top 100 staan ten minste 10% lager dan gisteren op prijzen. Veel mid-caps en low-caps zijn gekelderd tot niveaus die sinds de bearmarkt van 2022 niet meer gezien zijn.

Binnen de lijst van top 10 grootste cryptomunten blijven de koersdalingen beperkt tot maximaal 10%. Dogecoin (DOGE) is met een daling van 9,17% het hardst geraakt. Ook Solana (SOL) en Cardano (ADA) hebben flinke opdoffers gekregen, met dalingen rond de 8%. De Cardano koers is hiermee zelfs teruggebracht tot zijn laagste prijs sinds november vorig jaar.

Ethereum (ETH) doet het iets slechter dan Bitcoin met een daling van 3,51%, maar houdt zich nog altijd relatief sterk staande op een prijs van $3.436.

Ook Ripple (XRP) houdt zich ijzersterk en staat zelfs in het groen, al zij het met een bescheiden stijging van 0,46%.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren