Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Bitcoin koers daalt naar $29K na extreem hoge Amerikaanse inflatiecijfers

De Bitcoin koers is scherp gedaald vandaag. De koersval vond plaats nadat er verrassend hoge inflatiegegevens uit de Verenigde Staten bekend werden gemaakt.

Hoogste inflatie sinds 1981

Op de onderstaande grafiek is te zien dat de Bitcoin koers met meer dan $600 daalde, precies toen de cijfers van de consumentenprijsindex (CPI) van mei bekend werden gemaakt.

Ondanks de hoop dat het ergste deel van de inflatieperiode voorbij was, kwam de CPI van mei uit op 1% month-on-month en 8,6% year-on-year. Dit komt neer op het hoogste niveau sinds 1981. Schattingen hadden slechts de helft van de stijging voorspeld.

Slecht nieuws voor de Bitcoin koers

De enorm hoge inflatie is slecht nieuws voor handelaren met risicovolle activa. Dit omdat het betekent dat de rente verhoogd zal worden en steeds meer mensen hun geld uit risicovolle activa halen en op hun bank zullen zetten.

Toch is niet iedereen in paniek. De bekende analist WhalePanda schreef het volgende op Twitter:

“Je Bitcoin dumpen omdat de inflatie hoger is dan verwacht, is een van de domste dingen die je ooit zou kunnen doen”, schreef hij.

Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, beschreef het Amerikaanse monetaire beleid van de afgelopen tijd als “ongedisciplineerd”. Hij noemde de inflatie een “nationale crisis”.

Amerikaanse dollar schiet omhoog

Eigenlijk de enige activa die niet onder de torenhoge inflatie cijfers leed was de Amerikaanse dollar. In de onderstaande grafiek is de dollar index te zien. Hierin zien we een enorme stijging, wat betekent dat de dollar steeds sterker wordt.

Dit is een slecht teken voor Bitcoin in de aanloop naar de opening van de Amerikaanse aandelen. Op dit moment staat dollar index op 103,9 punten. Dit komt opnieuw in de buurt van de 20-jarige hoogtepunten van 105 die vorige maand werden gezien.

Dit is een slecht teken voor Bitcoin in de aanloop naar de opening van de Amerikaanse aandelen. Op dit moment staat dollar index op 103,9 punten. Dit komt opnieuw in de buurt van de 20-jarige hoogtepunten van 105 die vorige maand werden gezien.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC