federal reserve
Bitcoin

Bitcoin koers daalt terwijl verwachting renteverlaging Federal Reserve plots naar 0,50% stijgt

Dit weekend schoot de Bitcoin koers boven het niveau van 60.000 dollar uit. Inmiddels is het weekend voorbij en handelt BTC weer onder de 59.000 dollar. Ondertussen loopt de spanning op, want komende woensdag gaat de Amerikaanse Federal Reserve voor het eerst tijdens deze cyclus de rente verlagen.

Rode start van de week

Bitcoin is de week met rode cijfers begonnen, terwijl de markt plotseling een renteverlaging van 0,50% verwacht van de Federal Reserve.

Tot vorige week was de verwachting nog dat de Amerikaanse centrale bank zou beginnen met een bescheiden renteverlaging van 0,25%. Daar is na dit weekend verandering in gekomen. Het lijkt er dan ook op dat steeds meer investeerders zich toch zorgen maken over een recessie in de Verenigde Staten.

Mark Cullen (zie bovenstaande tweet) verwacht dat de Federal Reserve met een renteverlaging van 0,50% komt. Maar dat Fed-voorzitter Jerome Powell vervolgens een toespraak geeft die de markten weer kalm en rustig maakt.

In eerste instantie zal de keuze voor een renteverlaging van 0,50% echter voor paniek kunnen zorgen. Dat was namelijk niet het plan en dat betekent natuurlijk dat de Federal Reserve zich stiekem ook zorgen maakt over de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Voor het voorkomen van een recessie is de keuze voor een verlaging van 0,50% waarschijnlijk de beste, maar voor het sentiment op de markt niet. De markt is gebaat bij rust en vertrouwen. Daarvan zal heel even geen sprake meer zijn als ook de Federal Reserve de alarmbellen gaat luiden met een verlaging van 0,50%.

Belangrijke steunpunten voor Bitcoin

Als we naar het technische plaatje kijken, dan lijkt Bitcoin steun te krijgen van twee belangrijke bewegende gemiddelden. Het gaat om het 365-daagse bewegende gemiddelde en het exponentiële bewegende gemiddelde.

“Sinds de initiële uitbraak in maart en april 2023, wist Bitcoin boven het 365-daagse gemiddelde te blijven en functioneerde deze meermaals als steun voor de koers. Ook tijdens de meest recente terugval van de koers in augustus en september”, zo schrijft Caleb Franzen van Cubic Analytics.

“Kan het zijn dat Bitcoin simpelweg zijn 365-daagse gemiddelde test voordat de koersen verder stijgen, zoals we dat zagen in Q2 en Q3 2023? Totdat het tegendeel wordt bewezen is het antwoord op die vraag: Ja!”, aldus Franzen.

Hoe dan ook is er een cruciale fase aangebroken voor Bitcoin. De komende weken moeten uitwijzen of de bullmarkt een vervolg krijgt. Geloof jij nog in nieuwe all-time highs voor Bitcoin in 2024 of 2025?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten