BTC Crash
Bitcoin, Exchange

Bitcoin koers daalt tot onder $17K na geruchten dat Binance gaat omvallen

De Bitcoin koers is zojuist tot onder de 17 duizend dollar gezakt. De recente koersval wordt veroorzaakt door ‘FUD‘-geruchten dat Binance en andere grote crypto partijen op omvallen staan.

BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

FUD zorgt voor Bitcoin koersval

Zoals hierboven in de grafiek is te zien daalde de Bitcoin koers eerder vandaag tot een dieptepunt van 16.920 dollar. De recente koersval heeft verschillende redenen. De eerste is de toespraak van de Federal Reserve, waaruit bleek dat de renteverhogingen waarschijnlijk nog een tijd lang door zullen gaan.

De belangrijkste reden zijn echter de aanhoudende zorgen over de solvabiliteit van de grootste crypto beurs ter wereld, genaamd Binance. deze zorgen kwamen voort uit een Proof-of-reserve rapport van analysebedrijf Mazars Veritas. Een ander crypto analyse bureau, genaamd CryptoQuant laat echter weten dat het qua financiën wel goed zit met Binance.

Ondanks dat gaan de gekste geruchten gaan te ronde over over het feit dat bijna alle grote crypto bedrijven in de wereld op de rand van de afgrond staan.

“Blijkbaar is de consensus dat Tether, Binance en DCG allemaal zullen vallen. Mogelijk zelfs Michael Saylor.”

Bekende crypto analisten vertellen trouwens dat koersval van vandaag helemaal niet zo speciaal is. “De crypto koersen dalen, maar een zelfde beweging zien we op de aandelenmarkten. We kunnen dit dus gewoon scharen als een normale prijsfluctuatie en niet als gevolg van enorme paniek onder crypto handelaren.”

Bitcoin koers naar 12 duizend dollar?

Ondanks de geruststellende woorden van de analisten is de Bitcoin koers toch tot onder de 17 duizend dollar gezakt. En, zolang de angst aanhoudt, zou de Bitcoin koers zomaar tot richting de 12 duizend dollar kunnen dalen.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins