Bitcoin Cover
Bitcoin

Bitcoin koers herstelt tot $58.000, cryptomarkt kalmeert na Mt. Gox paniek

Hoewel het weekend meestal garant staat voor saaie prijsactie bij Bitcoin (BTC), is ‘s werelds grootste crypto de afgelopen dag verder uit zijn diepe dal getrokken.

Op vrijdag ging de Bitcoin koers nog hard ten onder tot vlak boven de $53.000, waarna diezelfde dag nog een rap herstel volgde. Gisteren is de opwaartse mars in een lage versnelling voortgezet, wat de nodige paniek omtrent de gevreesde start van Mt. Gox’s terugbetalingsproces heeft weggespoeld. 

BTC koers in strijd met $58.000

In de nacht van donderdag op vrijdag crashte Bitcoin met meer dan 8% van ruimschoots boven de $58.000 tot een dieptepunt van zo’n $53.350, wat de laagste koers sinds eind februari markeert.

De in 2014 omgevallen Bitcoinbeurs Mt. Gox drukte de Bitcoin koers omlaag door miljarden dollars aan Bitcoins in beweging te brengen. Hoewel de start van zijn gevreesde terugbetalingsproces al was aangekondigd voor het begin van deze maand, bracht deze grote transactie veel paniek teweeg op de cryptomarkt.

Na enkele uren zijwaarts te hebben bewogen rond de $54.000 schoot de Bitcoin koers aan het einde van de ochtend weer de lucht in. Vlak voordat de avond werd ingeluid stond de koers alweer boven zijn steunzone rond de $56.000.

Tot gisteren aan het einde van de middag liet Bitcoin weinig van zich horen, en bewoog het in een krap bereik vlak onder de $57.000. Vervolgens werd maar weer eens het gaspedaal ingetrapt, wat de koers in de avond boven de $58.000 bracht. Bitcoin is tot een piek van bijna $58.500 gestegen, maar heeft moeite om boven de $58.000 stand te houden.

Inmiddels is de koers teruggezakt tot zo’n $57.600. Mocht Bitcoin verder corrigeren, is het zaak om in ieder geval boven de $56.000 te blijven. Op de weg omhoog zou de zone rond $60.000 voor de nodige problemen kunnen zorgen. 

Ook altcoins zijn de afgelopen dagen fors de lucht in geschoten. Ondanks dat de meeste cryptomunten hun eerdere bloedbad nog niet volledig hebben hersteld, gaat men in ieder geval met hernieuwd vertrouwen de nieuwe week in.

$9 miljard aan Bitcoin kan markt betreden

Hoewel Bitcoin sinds het dieptepunt van vrijdag een mooi herstel heeft vertoont, is de gevarenzone nog allesbehalve verlaten. 

Afgelopen vrijdag, enkele uren na de eerder genoemde miljardentransactie, kondigde Mt. Gox de start van zijn terugbetalingsproces aan. Bijna $9 miljard aan bitcoins zal de komende maanden vrijgegeven worden aan voormalig klanten. Het is vooralsnog onduidelijk welk deel hiervan op de markt terecht zal komen, maar in theorie kan de Bitcoin koers flinke klappen ontvangen.

Met de dalende Bitcoin koers van de laatste tijd kan je in ieder geval concluderen dat men anticipeert op een donker scenario waarin de verkoopdruk flink toe zal nemen door de terugbetalingen van Mt. Gox. De komende tijd zal uitwijzen of de meeste pijn al achter ons ligt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten