Bitcoin koers crash
Bitcoin Cash nieuws, Bitcoin

Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving

De cryptowereld staat aan de vooravond van een belangrijke gebeurtenis. Als je recentelijk het crypto nieuws hebt gevolgd, dan weet je dat op 20 april de volgende Bitcoin halving plaatsvindt.

Dit is de vierde keer dat de beloning voor het minen van nieuwe Bitcoin-blokken wordt gehalveerd. Historisch gezien heeft dit evenement vaak geleid tot significante prijsstijgingen, wat hoge verwachtingen schept.

Echter, recente ontwikkelingen met betrekking tot Bitcoin Cash (BCH) werpen enkele zorgen op.

Impact van de Halving op Bitcoin Cash en gevolgen voor Bitcoin

Bitcoin Cash heeft eerder dan zijn grotere broer een vergelijkbare halvering ondergaan. Hoewel de prijs van Bitcoin Cash aanvankelijk steeg, zakte deze kort daarna met 15%. Marktanalisten bij JPMorgan zien deze volatiliteit als een mogelijke indicatie van wat Bitcoin-investeerders kunnen verwachten.

Na de halvering van Bitcoin Cash observeerden zij een duidelijke afname in de openstaande futurescontracten en de funding rates, wat wijst op een afnemend optimisme onder investeerders. Volgens de analisten kan de prijs van Bitcoin, ondanks de initiële enthousiasme, na de halvering dalen naar ongeveer $42.000.

Gaan Bitcoin miners hun BTC verkopen?

Ook heeft de activiteit van miners een cruciale impact op de Bitcoin-koers. De halvering halveert hun inkomsten, wat hen mogelijk dwingt om substantiële hoeveelheden van de munt te verkopen om operationeel te blijven. Deze potentiële verkoopgolf kan extra neerwaartse druk op de prijs uitoefenen.

Onzekerheid en volatiliteit op de cryptomarkt

Er heerst momenteel veel onzekerheid op de cryptomarkt. Dit weekend zagen de koersen van de belangrijkste cryptocurrencies een aanzienlijke daling; Bitcoin daalde met meer dan 7%, Ethereum met 9%, en XRP zelfs met 12% in slechts twee dagen tijd.

Deze plotselinge koersval werd mede veroorzaakt door oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, met name tussen Iran en Israël. Deze ontwikkelingen leidden tot substantiële liquidaties van long-posities, wat de markt verder onder druk zette.

Ondanks dit pijnlijke weekend voor crypto-investeerders, blijven analisten opvallend positief. Zij wijzen erop dat heftige prijsschommelingen niet ongewoon zijn in de cryptowereld, met eerdere correcties die soms wel 20% tot 22% bedroegen.

Temidden van deze turbulentie blijven invloedrijke figuren zoals Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, optimistisch. Hij onderstreept hoe wereldwijde onzekerheden en het toegenomen gebruik van geldprinten door overheden op de lange termijn gunstig kunnen zijn voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?