Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers leeft op, maar houden we stand?

De Bitcoin koers schoot in de nacht van 24 op 25 juni omlaag naar het niveau van 58.400 dollar, maar is inmiddels weer ruim boven de 60.000 dollar gekomen. Bitcoin is weer redelijk hersteld, maar de schrik zal er nog goed inzitten bij veel investeerders. Voor nu lijkt de zone rond de koers van 60.000 dollar in ieder geval een belangrijke steun voor Bitcoin.

Hoopvol over Bitcoin

Jelle is in ieder geval hoopvol over het herstel van Bitcoin. In de bovenstaande tweet geeft hij aan dat een Bitcoin koers van 63.500 dollar voor het einde van de week niet onwaarschijnlijk is.

Net als in mei viel de Bitcoin koers plotseling onder de 60.000 dollar en opnieuw begonnen mensen te twijfelen over het einde van de bullmarkt. Dat is logisch, want Bitcoin heeft sinds het bereiken van de all-time high op 14 maart geen lange sterke periodes meer gehad.

We zijn een paar keer in de buurt van de all-time high gekomen, maar meer dan dat zat er helaas niet in. Waar we ons aan kunnen vasthouden is dat de all-time high in deze cyclus behoorlijk vroeg kwam.

Normaal gesproken produceert Bitcoin een all-time high pas na de halving, maar nu zagen we die al een stuk eerder.

Bitcoin is oververkocht

Jelle merkt ook nog iets heel positiefs op voor Bitcoin, namelijk dat Bitcoin op hetzelfde niveau “oververkocht” is als in augustus 2023. Destijds kwam de Bitcoin koers binnen op een niveau van 26.000 dollar.

Voor Jelle is de Relative Strength Index (RSI) een hele belangrijke indicator. De RSI is in principe een indicator die de kracht van de trend aangeeft.

De RSI is in bijna één jaar niet zo laag geweest als nu, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat we ook rond de lokale bodem zitten.

In principe kan de RSI heel lang in de “oververkocht” zone blijven hangen. Dat deze nu laag is, betekent dus niet dat we meteen rond de bodem zitten. Het is echter wel een goede teken dat iedereen heel pessimistisch en bearish is, terwijl de Bitcoin koers gewoond rond de 60.000 dollar hangt.

Als je in november 2022 had gezegd dat iedereen bearish zou zijn bij een koers van 60.000 – 62.000 dollar in 2024, dan hadden mensen je voor gek verklaard. Zo snel kan het gaan in deze wereld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren