Ethereum crash
Bitcoin

Bitcoin koers loopt vast op weerstand: Wat betekent dit voor de toekomst?

De recente ontwikkelingen in de cryptomarkt tonen aan dat de Bitcoin koers moeite heeft om voorbij de kritieke weerstandsgrens van $38.000 te breken. Deze stagnatie roept vragen op over het afnemende momentum van de bulls en of beleggers zich moeten voorbereiden op een potentiële daling.

Terwijl de markt zich opmaakt voor wat een beslissend moment kan zijn, blijft de grote vraag: staan we aan de vooravond van verdere correcties, of zullen de bulls uiteindelijk toch slagen in hun missie om de Bitcoin koers naar nieuwe hoogten te stuwen?

Aanhoudende weerstand op $38.000 niveau

Volgens crypto analist Aanyush Jindal, suggereren de huidige marktsignalen dat de Bitcoin koers wellicht verder zal dalen. Jindal wijst op een grote weerstand rond het niveau van $37.750 en benadrukt het risico op mogelijke nieuwe correcties.

Ondanks meerdere pogingen van de bulls om de koers boven de $38.000 te brengen, blijven deze inspanningen zonder succes.

Volgens Jindal is de weerstandsgrens van $37.750 momenteel een sleutelniveau voor de bulls. Indien zij niet in staat zijn dit niveau te doorbreken, kan de koers mogelijk verder dalen.

De analist onderstreept ook het belang van het steunniveau op $37.150. Een doorbraak onder dit niveau zou kunnen leiden tot de volgende cruciale steunniveaus op $36.700, $36.000 en $35.650.

Ook technische indicatoren wijzen op bearish momentum

Momenteel laten ook een aantal belangrijke technische indicatoren bearish signalen zien voor Bitcoin. De Moving Average Convergence Divergence (MACD), een veelgebruikte indicator voor het meten van marktmomentum, toont momenteel een neerwaartse trend. Daarnaast bevindt de Relative Strength Index (RSI), een andere sleutelindicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet, zich onder het niveau van 50. Dit wordt over het algemeen geïnterpreteerd als een teken van bearish sentiment in de markt.

Deze indicatoren suggereren dat de Bitcoin koers op een kritiek punt staat, met potentieel voor verdere dalingen. Beleggers en handelaren houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, aangezien ze belangrijke aanwijzingen kunnen geven over de toekomstige richting van de Bitcoin koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC