gouden bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers naar $1 miljoen volgens analisten van Bernstein

De afgelopen zeven dagen waren tumultueus voor Bitcoin (BTC). De populaire munt is aanzienlijk in waarde gedaald, maar de meeste analisten blijven optimistisch over de toekomst.

Analisten van de grote assetmanager Bernstein voorspellen dat Bitcoin zelfs een prijs van $1 miljoen kan bereiken in 2033, wat neerkomt op een groei van 15x ten opzichte van de huidige koers.

Bitcoin koers daalt na negatieve berichtgeving Federal Reserve

Momenteel staat de BTC-koers rond de $64.500, na een daling van 4,5% in de afgelopen week. Deze daling werd voornamelijk veroorzaakt door berichtgeving van de Federal Reserve (FED) over hun rentebeleid in de Verenigde Staten. De FED lijkt van plan de rente in 2024 slechts eenmalig te verlagen, wat extra druk zet op de cryptoprijzen.

Een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar?

Ondanks kortetermijnproblemen blijven analisten van Bernstein zeer positief over de langetermijnontwikkelingen van de BTC-koers. Zij voorspellen dat de munt in 2025 een prijs van ongeveer $200.000 kan bereiken en in 2033 zelfs $1 miljoen.

Een koers van $200.000 in 2025 zou betekenen dat de BTC-waarde met 200% stijgt in slechts 18 maanden, een opmerkelijke prestatie. Volgens de Bernstein-analisten is deze groei mogelijk door het succes van de Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op de Amerikaanse markt, die in de afgelopen vijf maanden maar liefst $60 miljard aan kapitaal hebben aangetrokken.

Om de BTC-koers boven de $1 miljoen te krijgen, is echter een veel grotere kapitaalinstroom nodig. De analisten van deze grote assetmanager geloven dat Bitcoin een aanzienlijk deel van de marktwaarde van goud kan overnemen. Als BTC erin slaagt om 15% van de goudmarkt te veroveren, kan de koers stijgen tot $1 miljoen in 2033.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten