koers crasht, koers crash
Bitcoin

Bitcoin koers onder druk: geen renteverlagingen in 2024?!

De Bitcoin koers staat sinds het bereiken van de all-time high op 14 maart zwaar onder druk. Wat is er toch aan de hand met de digitale munt en is het serieus mogelijk dat we in 2024 geen renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank krijgen? Mocht dat het geval zijn, dan kan de bullmarkt daardoor serieus in gevaar komen.

Hoog tijd om deze kwestie eens onder de loep te leggen.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Geen renteverlagingen in 2024?

De Amerikaanse centrale bank claimt dat het in 2024 van plan is om 3 renteverlagingen door te voeren. Waar de markt aan het begin van het jaar nog dacht dat de centrale bank blufte en dat we 7 renteverlagingen zouden krijgen, begint iedereen langzaam door te krijgen dat ze serieus zijn.

De bovenstaande tabel toont de verwachtingen van de grootste financiële instellingen ter wereld over het rentepad dat de Amerikaanse centrale bank in 2024 zal bewandelen.

Zoals je kunt zien verwacht vrijwel iedereen in juni de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank. Alleen Noura zet in op juli en Mizuho denkt zelfs dat we helemaal geen renteverlagingen te zien krijgen in 2024.

Dat laatste zou op de korte termijn een hoop neerwaartse druk opleveren, maar op de lange termijn kan het juist bullish zijn als de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen te lang blijft uitstellen.

Geen renteverlagingen is bullish voor Bitcoin?

Normaal gesproken is de “wijsheid” dat renteverlagingen goed zijn voor risico-assets als Bitcoin en aandelen.

Waarom?

Een lagere rente maakt het lenen van geld goedkoper, waardoor er meer geld in omloop komt, dat uiteindelijk ook zijn weg zal vinden naar aandelen, Bitcoin, goud, vastgoed, kunst en andere investeringen.

Maar als de centrale bank de rente niet zal verlagen in 2024, dan kan dat een heel bullish scenario opleveren voor Bitcoin.

Het komende jaar moet de Amerikaanse overheid namelijk ~$8,9 biljoen aan schulden herfinancieren. Als ze dat moeten doen tegen de huidige rentes, dan zullen de jaarlijkse rentekosten enorm toenemen.

Die groeiende rentekosten maken vervolgens de begrotingstekorten groter en daardoor zullen de schulden van Amerika verder toenemen.

Met andere woorden: geen renteverlagingen kunnen een negatieve schuldspiraal veroorzaken voor Amerika en dat zal een vlucht naar schaarste ontketenen; die heel bullish voor Bitcoin zou kunnen zijn.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving