Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers opnieuw boven de $50.000 maar ditmaal is het anders

De Bitcoin koers is op maandag opnieuw boven de 50.000 dollar gekomen, maar de markt is gigantisch veranderd sinds dat in december 2021 voor het laatst gebeurde. Nu is er sprake van institutionele vraag naar Bitcoin, krijgen we op korte termijn waarschijnlijk renteverlagingen en staat er een volgende halving op het programma.

Waarom is Bitcoin zo bullish?

De laatste keer dat Bitcoin op dit niveau handelde was dus meer dan twee jaar geleden. Op dat moment was er nog gigantisch veel hype rondom Bitcoin en hoopten mensen dat de Bitcoin koers tijdens die cyclus nog boven de 100.000 dollar zou uitkomen.

Dat is nooit gelukt en destijds wisten mensen ook nog niet dat de Amerikaanse centrale bank in maart 2022 aan de meest agressieve campagne van renteverhogingen uit zijn geschiedenis zou beginnen.

MitchellHODL vat de situatie goed samen. 70 procent van alle Bitcoin zijn momenteel in handen van mensen met een minimale historie van verkopen, terwijl dat precentage in december 2021 op 50 procent lag.

Daarbij waren er destijds ook Bitcoin-advertenties tijdens de Super Bowl in Amerika, waar nu geen sprake van is. Er is momenteel veel minder hype, terwijl Wall Street verantwoordelijk is voor een groot deel van de vraag naar Bitcoin op dit moment.

Macro-omstandigheden positief voor Bitcoin?

Volgens eToro marktanalist Josh Gilbert zijn de macro-economische omstandigheden op dit moment positief voor risico-assets als Bitcoin.

“We hebben vier of vijf renteverlagingen op het programma van de Amerikaanse centrale bank in 2024. De vierde Bitcoin halving zal de schaarste van Bitcoin verbeteren en daar komen ook nog de verdere instromen van de Bitcoin ETFs bij, die gedurende de eerste weken al voor miljarden dollars aan kapitaal ophaalden”, aldus Gilbert.

De eerste grote “katalysator” voor de Bitcoin koers kan weleens de halving van Bitcoin worden. Die staat momenteel voor april 2024 op het programma.

Met name het koersverloop in aanloop naar de halving kan al interessant worden. Zeker als er hype ontstaat onder institutionele beleggers die de ETF kopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dit is de laatste kans om Bitcoin en Ethereum te kopen, voordat de grote rally start
Bitcoin wankelt: Crypto analisten waarschuwen voor flinke correctie
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag