Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers schiet 30.000 dollar voorbij

De Bitcoin koers is de 30.000 dollar voorbij en staat daarmee op het hoogste niveau sinds juni 2022. Op het moment van schrijven gaat het om een koers van 30.113 dollar. Voor de afgelopen 30 dagen staat er nu een plus van 45,98 procent in de boeken voor Bitcoin.

Koersexplosie Bitcoin naar 30.000 dollar. Bron: Tradingview

Opvallende koersexplosie

De koersexplosie van Bitcoin van vannacht is opvallend te noemen, omdat we in principe wachten op het belangrijke inflatierapport uit de Verenigde Staten. Woensdag krijgen we onder andere de consumentenprijsindex en de kerninflatie van Amerika te horen.

Om die reden hadden de meeste analisten verwacht dat de koers zich nog zijwaarts zou bewegen tot dat moment. Nu lijkt het erop dat Bitcoin toch niet meer kon wachten en we op dit moment dus al een koersexplosie zien.

fear and greed

Als gevolg van de stijgingen is de hebzucht weer terug in de markt als we de Fear & Greed Index mogen geloven. Die staat momenteel op een score van 68, terwijl er vorige maand nog sprake was van een score van 33 en angst.

MicroStrategy in de plus

Met de koersstijging van Bitcoin staat ook het MicroStrategy van Michael Saylor weer in de plus. MicroStrategy werd in 2020 bekend als het eerste beursgenoteerde bedrijf dat volop investeerder in Bitcoin en de digitale munt gebruikte als reserve-asset voor op de balans.

Op 5 april 2023 deed het bedrijf tot nu toe met 1.045 nieuwe Bitcoin zijn laatste aankoop. MicroStrategy bezit nu een totaal van 140.000 Bitcoin, die het voor ongeveer 4,17 miljard dollar kocht.

Daarmee komen ze uit op een gemiddelde inkoopkoers van 29.803 dollar per Bitcoin, waar de koers op dit moment bovenstaat. Wat dat betreft staat het bedrijf van oprichter Michael Saylor dus op winst. De aanhouder wint zullen we maar zeggen. Al moet de koers nu natuurlijk wel op dit niveau blijven.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Ripple op weg naar grote doorbraak met mogelijke integratie van Mastercard