Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers schiet 4% omhoog naar $63.300

De Bitcoin koers is in de nacht van zondag op maandag met 4% gestegen naar 63.300 dollar. Daarmee lijkt Bitcoin begonnen aan een belangrijke stijging, want hiermee heeft de digitale munt een zogenaamde higher low te pakken.

Higher low voor de Bitcoin koers

In de bovenstaande grafiek van Tradingview is te zien hoe de Bitcoin koers van een lokale bodem lijkt af te springen. Natuurlijk is de dreiging van een nieuwe koersdaling nog niet helemaal weggenomen, maar het begint er op te lijken dat Bitcoin herstellende is.

Op 1 mei vormde Bitcoin een prijsbodem op het niveau van 56.600 dollar, terwijl het laagste niveau van de afgelopen dagen binnenkwam op 58.400 dollar.

Wat dat betreft heeft Bitcoin een hogere bodem weten te realiseren, wat meestal een positief signaal is. Zo interpreteert men dat in ieder geval binnen de technische analyse.

De stijging van de Bitcoin koers is opvallend, omdat de marktrente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties juist steeg. Meestal zien we het tegenovergestelde gebeuren en doet Bitcoin het juist goed als de rentes op staatsobligaties dalen.

Volgepakte macro-week voor Bitcoin

Wat de macro-economische kalender betreft, staat er deze week een drukke op het programma voor Bitcoin. Met name vrijdag belooft een hele interessante te worden. Dan krijgen we namelijk een gigantische bak aan data over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Macro-kalender 5 juli. Bron: forexfactory

Dat is belangrijk voor Bitcoin, omdat de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) de rentes alleen kan verlagen (goed voor Bitcoin) als de inflatie in de Verenigde Staten terugloopt.

Vanuit de arbeisdmarkt kunnen we daar een signaal voor krijgen. Als die verzwakt, dan kan dat mogelijk wijzen op een algehele verzwakking van de Amerikaanse economie, waardoor de opwaartse druk achter de inflatie wegneemt.

De afgelopen weken zagen we de werkloosheidsdata iets zwakker dan verwacht binnenkomen, wat in principe een goed signaal was voor Bitcoin. Zien we dat deze week opnieuw? Dan zal dat de koers alleen maar ondersteunen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen