Bitcoin

Bitcoin koers stabiel, maar analisten voorspellen vuurwerk

Bitcoin wist gedurende de eerste drie maanden van 2024 het beste eerste kwartaal in drie jaar tijd te noteren. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat Bitcoin dat positieve momentum een vervolg kan geven in 2024.

“Wees voorbereid op heftige koersactie naarmate we dichterbij de halving komen”, aldus Phoenix Desmond. In het eerste kwartaal van 2024 wist de Bitcoin koers te stijgen van 44.172 naar 71.255 dollar.

Wat dat betreft is die huidige koers van ~65.000 dollar nog niet eens zo slecht.

Eerste kwartaal 2024 gigantisch succes voor Bitcoin

Bitcoin wist met de stijging van 64 procent in het eerste kwartaal van 2024 zijn op twee na beste kwartaal van de afgelopen drie jaar op de borden te zetten. Alleen Q1 2021 en Q1 2023 waren beter.

Op zich is daar een verklaring voor, want Q1 2021 was natuurlijk het kwartaal waarin Bitcoin aan de gigantische bullrun naar 64.000 dollar begon. Daarbij was de halving tijdens dat kwartaal al een paar maanden geleden. Nu moet de halving nog komen.

Het eerste kwartaal van 2023 was met een stijging van 73 procent ook heel succesvol, maar destijds kwamen we uiteraard uit de ellende van FTX, dat in november 2022 implodeerde en de Bitcoin koers tot 15.500 dollar liet dalen.

Nu is het vooral aftellen tot de halving, die voor 20 april op het programma staat.

Aftellen tot de halving

Met nog 16 dagen tot de halving, begint de speculatie over die belangrijke gebeurtenis toe te nemen. In principe hoeven we daar in beginsel niet zoveel van te verwachten.

Per dag scheelt de halving 450 Bitcoin aan productie van de miners. Dat komt tegen de huidige koers neer op ongeveer 29 miljoen dollar aan Bitcoin per dag.

Dat zal de eerste dag niet meteen het verschil maken, maar kan vooral over een langere periode de koersen gaan bepalen. Je moet het zien als een investeerder die iedere dag voor 29 miljoen dollar aan Bitcoin opkoopt.

Op jaarbasis levert dat uiteraard wel een gigantisch bedrag op. Dan gaat het ineens om ruim 10 miljard dollar en dat zijn bedragen die de Bitcoin koers wel degelijk in beweging kunnen brengen. Zo kan het dat we tegen het einde van het jaar wat interessante koersbewegingen gaan zien.

Dat was in het verleden namelijk ook altijd het geval.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging