Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt en is op weg naar $48.000

Bitcoin nadert, na aanzienlijke winsten behaald op woensdag, opnieuw de belangrijke grens van $38.000, wat potentieel goed nieuws betekent. Een succesvolle doorbraak door dit niveau kan de weg vrijmaken voor een verdere opwaartse beweging, met mogelijk een stijging tot wel $48.000.

Bitcoin stijgt terwijl de Fiat-valuta zwakte tonen

De cryptosector blijft vooruitgang boeken, zelfs nu de dollar en andere mondiale fiat-valuta’s tekenen van instabiliteit vertonen. Het aanhouden van schaarse en soevereine digitale valuta, los van het verouderende banksysteem, lijkt een verstandige keuze, vooral nu fiatgeld verder wordt gedevalueerd door het aanhoudende geldcreatiebeleid van centrale banken.

Bitcoin wordt gezien als een veilige haven en een zekerheid op lange termijn. Hoewel Bitcoin op korte termijn volatieler kan zijn dan fiatvaluta, heeft het zich op de lange termijn bewezen als een betrouwbare opslag van waarde.

Sinds het begin van dit jaar is Bitcoin met meer dan 140% gestegen, terwijl fiatvaluta’s in waarde zijn gedaald door renteverlagingen en de verborgen, oneerlijke last van inflatie.

Het vergelijken van Bitcoin met fiatvaluta blijft echter complex. Fiatvaluta’s worden beheerd door overheden die steeds meer geld moeten spenderen om de rente op hun schulden te betalen, terwijl Bitcoin een open markt biedt waar het vrij gekocht en verkocht kan worden en naar iedereen wereldwijd verzonden kan worden. Bovendien is het totale aanbod van Bitcoin beperkt tot 21 miljoen munten, wat iedereen bekend is.

Bitcoin-prijsmogelijkheden

Bitcoin stuit momenteel op weerstand net onder de $38.000, maar deze situatie zou snel kunnen veranderen. Met de in het vooruitzicht gestelde lancering van een spot Bitcoin ETF begin 2024, lijkt Bitcoin op lange termijn weinig obstakels te kennen.

BTC-prijs – Bron: Tradingview

Echter, een korte termijn terugval voor Bitcoin is waarschijnlijk en kan op elk moment plaatsvinden. Ondanks deze mogelijke daling, bestaat er een aanzienlijke kans op een sterke stijging naar het weerstandsniveau van $48.000.

Het noemen van het prijsniveau van $48.000 is niet willekeurig; dit niveau ligt namelijk dichtbij het cruciale 0,618 fibonacci-niveau. Op dit punt zou Bitcoin potentieel een belangrijke trendomkering kunnen ervaren.

Gezien de bullmarkt nog in een beginfase is, is er voldoende speelruimte voor zowel stijgingen als dalingen. De volgende fase zou de ontwikkeling van een robuustere marktstructuur kunnen betekenen, voortbouwend op de huidige prestaties van Bitcoin. De derde fase zou mogelijk een ongekende stijging naar nieuwe hoogtepunten kunnen inluiden.

In dit licht lijkt het behouden van geld op de bank een minder aantrekkelijke optie in vergelijking met investeren in Bitcoin, gezien de betrouwbaarheid en het potentieel op de lange termijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelt: Bitcoin koers bereikt $150.000 in 2024
Revolutionaire beweging: behoud van klassieke videogames op de Bitcoin-blockchain
Mike Novogratz voorziet extreme stijging Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers