Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Newsbit 26-01-2023 16:14 leestijd 1 - 3 min

Bitcoin koers stijgt in week tijd met 10 procent, dit is waarom

Januari was een verrassende maand voor Bitcoin en Ethereum, waarin de twee cryptovaluta flink stegen tijdens een bittere crypto-winter die veel ontslagen en faillissementsaanvragen zag.

De afgelopen dagen zien we vrij veel volatiliteit Na een kleine correctie die Bitcoin (BTC) van iets boven $23.000 naar ongeveer $22.400 stuurde op woensdag, zagen we vannacht juist weer een flinke koersstijging naar een hoogtepunt van $23.700. Direct na het bereiken van dit hoogtepunt zakte de koers weer terug naar de huidige prijs van $22.970.

BTC koers

Ondanks dat de grote rally even stilgevallen is, heeft de Bitcoin koers in de afgelopen 30 dagen een prijsstijging weten te noteren van een indrukwekkende 36 procent. De piek van gisternacht bracht de koers zelfs tot een hoogte die vergelijkbaar is met die van half augustus vorig jaar.

Ethereum (ETH) volgde een soortgelijke trend als Bitcoin (BTC) en zag een lichte dip voordat het de $1.600-grens overtrof die voor het eerst afgelopen weekend werd veroverd. ETH boekt vandaag een winst van 4,7 procent waardoor 1 token nu verhandeld wordt voor 1.607 dollar. Naast de stijgende prijs stijgt ook het handelsvolume in de twee grootste cryptomunten de afgelopen dagen explosief.

Komt er nog een correctie of is dit de start van een bull run?

Naarmate de indrukwekkende run van de markt doorgaat, kunnen velen zich zeker afvragen of we getuige zijn van het begin van een grotere bull run of dat er nog een grote correctie aan zit te komen.

De markt heeft het afgelopen jaar een aanzienlijke daling van de liquiditeit gezien. Zowel grote als kleine spelers verlieten massaal de cryptomarkt. Dat is niet zo gek aangezien de crypto koersen zeer slecht presteerde de afgelopen maanden. Echter, nu de positiviteit terugkeert en de prijzen weer stijgen is de kans groot dat investeerders weer massaal in zullen stappen. Dit kan de Bitcon prijs in een korte tijd flink omhoog duwen.

Bitcoin nieuws

Miljardair adviseert ondernemers te investeren in Bitcoin
Palihapitiya: ‘Federal Reserve had rente met 0,50 procent moeten verhogen’
Populaire analist: ‘Bitcoin kan nieuwe bullmarkt ingaan’
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin