Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt na gunstige publicatie van Amerikaanse inflatiecijfers

Het Amerikaanse Bureau voor Arbeidsstatistieken (BLS) heeft de consumentenprijsindex (CPI) voor maart gepubliceerd. Zowel de CPI op jaarbasis (5%) als de CPI op maandbasis (0,1%) bleven onder de verwachtingen van de markt, wat het optimistische standpunt van Bitcoin versterkte.

Voorafgaand aan de publicatie steeg de waarde van de Bitcoin tot boven de $30.500, en deskundigen denken dat BTC waarschijnlijk blijvende winsten zal opleveren voor bezitters, aangezien de CPI binnen de marktverwachtingen blijft.

Bitcoin prijsstijging wint aan kracht met Amerikaanse CPI-release

De waarde van Bitcoin maakte een indrukwekkende sprong (zie de vijfminutengrafiek van TradingView), tot vreugde van BTC-bezitters. De totaalcijfers van de consumentenprijsindex bleven onder de marktprognoses, wat resulteerde in een hoopvolle stemming en een gunstige respons onder beleggers.

BTC koers
BTC/USD grafiek – Bron: TradingView

Onlangs presteerde de waarde van Bitcoin beter dan aandelen en vertoonde een sterkere correlatie met goud dan met de Nasdaq 100, wat bijdroeg aan de groei ervan. Op kortetermijngrafieken van Bitcoin heeft de publicatie van de Amerikaanse CPI een indrukwekkende stijgende candle veroorzaakt.

Het is daarom waarschijnlijk dat Bitcoin zijn recente winsten zal behouden en misschien zelfs een opmars richting de $32.000 zal maken. Het bereik van 28.000 – $32.000 is een belangrijk gebied waar de Bitcoin-prijs weerstand ondervindt, sinds juni 2022. Een stijging voorbij $32.000 kan de weg vrijmaken voor BTC om het optimistische doel van $35.000 te bereiken.

Waarom zijn de inflatie cijfers gunstig voor Bitcoin?

Een gematigd inflatierapport heeft de verkoopdruk op de Amerikaanse dollar versterkt. Dit werkt in het voordeel van risicovolle activa zoals Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies. Marktparticipanten wachten nu op een bevestiging van een verschuiving in het perspectief van de Federal Reserve richting “verruiming” en zullen de FOMC-notulen (die woensdag 8 uur ‘s avonds worden vrijgegeven) nauwgezet volgen om meer inzicht te krijgen in de volgende stappen van de Fed en beslissingen over renteverhogingen in 2023.

Ten tijde van schrijven hebben vrijwel alle cryptocurrencies in de top 30 van activa op basis van marktkapitalisatie winst geboekt als reactie op de Amerikaanse CPI-data.

Bitcoin nieuws

Amerikanen halen in 3 maanden recordbedrag van $472 miljard weg bij banken
Bitcoin-miljonair wordt na vermissing dood gevonden
Bitcoin gedraagt zich weer als de koning in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet