treasury
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt na publicatie FOMC Minutes

In eerste instantie kreeg de Bitcoin koers gisteren een kleine tik na de publicatie van de FOMC Minutes, maar daar is vandaag verandering in gekomen. De FOMC Minutes zijn de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve, waarin we kunnen zien wat de hoge heren en dames van de belangrijkste centrale bank ter wereld met elkaar bespreken. Ditmaal was het niet erg positief, maar toch staat de Bitcoin koers vandaag opvallend genoeg in het groen.

Bitcoin koers 23 feb 2023
BTC koers 30 min per candle – Bron: TradingView

Negatieve FOMC Minutes

De notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve zijn moeilijk positief te noemen. Meerdere beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank geven aan dat zij de groei van de economie zien vertragen. Op zich is dat positief voor investeerders die hopen dat de Federal Reserve wat gas terugneemt, ware het niet dat er ook een hoop data was die dat weer tegensprak.

Wat te denken van de sterke arbeidsmarkt die ervoor zorgt dat de inflatie op een hoger dan gewenst niveau blijft. Verder zijn de officials van mening dat de kans op een pittige recessie reëel blijft. Daarmee is het dus nog allesbehalve zeker wat de Federal Reserve de komende maanden zal doen en wat we voor de markten kunnen verwachten. Er heerst op dit moment simpelweg een hoop onzekerheid.

Weinig perspectief op bullmarkt

Hoewel de Bitcoin koers het op dit moment goed doet en de halving in aantocht is, lijkt er op basis van de macro-economische omstandigheden weinig perspectief op een nieuwe bullmarkt. In de eerste plaats omdat er mogelijk een recessie aankomt, wat over het algemeen geen positief effect op risico-assets heeft. Maar zelfs als de Amerikaanse economie een recessie weet te ontwijken, dan moeten we het voor een langere periode met de hogere rentes doen.

Een hogere rente betekent dat investeerders meer geld vangen op Amerikaanse staatsobligaties. De Verenigde Staten heeft het monopolie op de Amerikaanse dollar, dus die betalen dat rendement sowieso uit. Wat dat betreft gaat het om een zeker rendement van rond de 5 procent, ten opzichte van de onzekerheid van Bitcoin. Veel investeerders kiezen dan voor de relatieve veiligheid van staatsobligaties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
De crypto markt blijft achter op de aandelenmarkt in het 2e kwartaal van 2024
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken