Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt tot $23,7K en lijkt op weg naar $28K

Vergelijkbaar met het Stockholmsyndroom, waarbij gijzelaars een psychologische band met hun gijzelnemers ontwikkelen, hebben crypto-winters de neiging om mensen die het meest bullish zijn in een kort tijdsbestek compleet bearish te maken.

Het bewijs daarvan zagen we in de nacht van 19 op 20 juli. Bitcoin brak weer boven de 23.000 dollar uit, maar de meeste mensen beschouwen het slechts als een fakeout voordat we een nieuwe bodem vinden.

“Deze keer is het anders”

De pseudonieme Twitterhandelaar Trader XM is in tegenstelling tot veel analisten optimistisch. Trader XM publiceerde de onderstaande grafiek met de tekst “Deze keer is het anders, dit is waarom.” Waarmee hij aan duidelijkheid weinig te wensen overlaat. Volgens de pseudonieme handelaar staat ons nu een opwaartse bewegingen naar de 27.000 tot 28.000 dollar te wachten, om vervolgens een paar maanden te consolideren.

In de grafiek is te zien dat de Bitcoin koers de onderste lijn van de range na de eerste keer niet meer heeft getest. Dat is een teken dat de bulls op dit moment sterker zijn dan de bears. Uiteindelijk resulteerde dat in de uitbraak naar boven. Waar die ons precies gaat brengen moeten de komende weken uitwijzen. Duidelijk is dat er eindelijk weer wat goed nieuws te melden is over de Bitcoin koers.

Volgende grote weerstand op 27.100 dollar

De heren en dames van Whalemap zien voor Bitcoin de 27.100 dollar als de eerste weerstand in de weg omhoog. Tussen de huidige koers van 23.000 dollar en de 27.100 dollar zit een groot gat in het aanbod. Dat kan betekenen dat de kopers zich snel een weg “omhoog eten” door het beperkte aanbod bij die koerzen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de verkopers nog wakker moeten worden in de nieuwe realiteit.

De nieuwe realiteit dat Bitcoin weer boven de 23.000 dollar zit en dat ze daar hun verkooporders op aan moeten passen. Het is namelijk weleens vaker voorgekomen dat er een gat leek te zitten in de orderboeken, maar die worden daarna regelmatig alsnog gevuld. Twitteraar Basit Khan reageert dan ook met “Daar ga ik niet meer voor vallen”, op het bericht van Whalemap.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving