Bitcoin

Bitcoin koers van 28.000 dollar op komst?

Het lijkt erop dat Bitcoin dankzij bullish prijsactie tijdens de Aziatische handelsuren weer naar boven kan kijken. De koers van 25.000 dollar is met overtuiging doorbroken en op het moment van schrijven handelt Bitcoin zelfs op 26.100 dollar. Dat betekent dat de blik weer omhoog kan naar de volgende grote horde, die op de koers van 28.000 dollar lijkt te liggen.

28.000 dollar in aantocht?

Als je het aan Markus Thielen van Matrixport vraagt, dan heeft Bitcoin op dit moment een grote kans om door te zetten. “Bitcoin heeft nu de kans om door te klimmen naar het volgende technische niveau, wat op de koers van 28.000 dollar ligt”, aldus Thielen.

Als Thielen naar de afgelopen rally’s en correcties kijkt, dan ziet hij dat Bitcoin continu bewegingen van 4.000 dollar maakt. Eerst gingen we van 16.000 naar 20.000 dollar en vervolgens van 20.000 naar 24.000 dollar.

Als we nu weer een herhaling van zetten krijgen, dan zou een koersbeweging naar de 28.000 dollar het meest logische zijn voor Bitcoin op dit moment. Dat zal ook voor de rest van de crypto-markt een goede ontwikkeling zijn.

Meestal zie je namelijk dat de rest van de markt Bitcoin volgt. Al blijven de meeste altcoins voor nu nog een beetje achter bij de explosieve koersactie van Bitcoin. Ethereum doet het bijvoorbeeld ook goed, maar is nog niet zo sterk als Bitcoin.

Nasdaq ook omhoog

De Amerikaanse Nasdaq 100, de techbeurs van het land, steeg op donderdag ook met 2,6 procent. Dat is een bevestiging van het bullish momentum voor de techmarkt, wat meestal betekent dat Bitcoin ook meegaat. Dat is precies wat we tijdens de eerste uren van deze vrijdagmorgen zien.

Aksel Kibar, een populaire technische analist op Twitter, deelde vanochtend deze grafieken van de Nasdaq. Hierin kunnen we zien dat de Amerikaanse techbeurs probeert om de opwaartse trend te hervatten.

Alles wijst erop dat de bankencrisis in de Verenigde Staten, die met de problemen bij Credit Suisse ook bijna oversloeg op Europa, een belangrijke reden is voor de stijgingen. Mensen verliezen het vertrouwen in de traditionele financiële instellingen en vluchten naar assets als Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?