Nieuws, Trending

Bitcoin koers verbreekt stilte, cryptowereld wint $12 miljard in 1 uur

Eindelijk zien we de Bitcoin koers het zijwaartse patroon verbreken. Vandaag, 21 augustus stijgt de Bitcoin prijs tot boven de $6700 dollar. Ook andere cryptocurrencies zien groene cijfers.

Cryptowereld ziet waarde met 12 miljard toenemen

Na een week lang zijwaarts getrade te hebben zien we de koers van alle belangrijke cryptocurrencies vandaag eindelijk weer eens flink stijgen. De totale marktwaarde van de cryptocurrency markt steeg tussen kwart voor drie en kwart voor 4 vannacht van $210,6 miljard dollar tot $222,8 miljard dollar. Dat betekent dat we een stijging van meer dan 12 miljard dollar in 1 uur zagen. Na het hoogtepunt zien we de marktwaarde weer iets dalen. Op dit moment ligt deze marktwaarde rond de $217,3 miljard dollar.   crypto koersen

BitcoinBitcoin koers verbreekt de stilte

Bitcoin (BTC) handelt de hele week al zijwaarts tussen de $6400 en $6500 dollar. Toch zien we vandaag eindelijk een uitbraak. De prijs van de grootste cryptocurrency steeg vannacht namelijk van $6480 naar $6790 dollar. De Bitcoin koers is sindsdien weer licht gedaald tot $6700 dollar op het moment van schrijven. Dat betekent dat we de Bitcoin koers vandaag met bijna 4 procent zien stijgen.   Bitcoin koers stijgt   Een week geleden schreven wij in een prijsanalyse dat Bitcoin even tegen de $6600 dollar aan zou hikken. 7 dagen was langer dan verwacht maar BTC heeft eindelijk de grens doorbroken. Dit betekent volgens ons dat de weg richting de $7000 dollar vrij is. Het is mogelijk dat de BTC koers vandaag iets terugzakt tot $6650 dollar. Dit is volgens ons dan ook een goed punt om in te stappen. De verwachte prijs voor deze week ligt tussen den $6900 en $7150 dollar.   Bitcoins Kopen | IDEAL

Alle belangrijke cryptocurrency zien koersen stijgen

Niet alleen de Bitcoin prijs is vandaag gestegen. Ook alle grote altcoins zien vandaag groene cijfers. Van de tien grootste cryptocurrecies heeft Stellar (XLM) vandaag de grootste groei doorgemaakt. Stellar ziet haar koers vandaag met zo’n 8 procent stijgen. Als we de top 20 cryptocurrencies vergelijken zien we dat ook VeChain een enorme stijging ziet vandaag. De VET koers stijgt vandaag namelijk met zo’n 8,5 procent.

Waarom de Bitcoin koers stijgt?

Volgens sommige cryptocurrency analisten begon de scherpe prijsstijging van de crypto markt tegelijk met het stopzetten van de crypto exchange BitMEX. BitMEX kondigde aan dat ze vandaag even een handelsstop hadden ingeplant voor gepland onderhoud. Dit was om 1 uur ‘s nachts. Volgens cryptocurrency expert Beastlorion ging de handelsstop gepaard met de prijsstijging van Bitcoin. Op het moment van schrijven kunnen BitMEX gebruikers weer gebruik maken van de diensten van het handelsplatform.