federal reserve
Bitcoin

Bitcoin koers wacht af – Nieuwe toespraak Federal Reserve vandaag

De Bitcoin koers en de rest van de markt handelen op dit moment weer even zijwaarts in afwachting van de nieuwe toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell van vandaag. Zowel Bitcoin als Ethereum staan op dit moment een klein beetje in het rood, maar lijken zich rond deze koersen redelijk stabiel te houden.

Alle ogen op de Federal Reserve

Vandaag staat er een nieuwe toespraak van Powell op het programma en de markt verwacht dat hij daarin duidelijkheid zal verschaffen. Kort na zijn persconferentie na de renteverhoging van zijn Federal Reserve, schoten de koersen omhoog, omdat hij sprak over “disinflatie” en zelfs het woord “overwinning” in de mond nam.

Voor de markt was dat het teken dat het einde van de verhogingscyclus nu echt in de buurt is. De kans is aanwezig dat Powell hier vandaag op terugkomt. In zijn persconferentie sprak hij immers ook nog over “meerdere renteverhogingen” die nodig zijn om de inflatie definitief onder controle te krijgen.

Het is mogelijk dat hij vandaag duidelijk maakt dat de markt veel te optimistisch denkt over het rentepad van 2023. Waar de markt voor de tweede helft van 2023 al voorzichtig renteverlagingen inprijst, is de verwachting dat Powell daar vandaag gehakt van maakt. Maar dat is voor nu allemaal speculatie, dus laten we vooral de toespraak afwachten.

Sterke Amerikaanse economie

De Federal Reserve zou graag zien dat de werkloosheid wat daalt als gevolg van hun renteverhogingen. Dat klinkt wellicht vreemd, maar een hogere werkloosheid betekent dat mensen minder te besteden hebben en de inflatiedruk afneemt. Op het moment van schrijven ligt de werkloosheid met 3,4 procent echter op het laagste niveau sinds 1969 en lijkt een recessie daarmee onwaarschijnlijk.

In dat kader is de kans ook klein dat de Federal Reserve de rente dit jaar nog verlaagt. Waarom zouden ze immers de rente verlagen als de economie ook onder deze omstandigheden blijft draaien. Pas als de werkloosheid extreem toeneemt of er andere zaken breken zal de Federal Reserve overwegen de rente te verlagen. Voor nu lijkt daar nog geen sprake van.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen