Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin kopieert ‘bekende’ prijstrend in 2023

Bitcoin is op weg naar een nieuwe bullmarkt en moet serieuze rendementen opleveren in dat proces, zo spreek Charles Edwards, de oprichter van Capriole Investments. In een tweet van 2 april schrijft Edwards over de zogenaamde SLRV Ribbons, die op dit moment hetzelfde doen als in 2019.

Wat zijn de SLRV Ribbons?

De SLRV Ribbons zijn een manier om de winstgevendheid van Bitcoin te meten. Het is gebaseerd op de Short-to-Long-term Realized Value (SLRV) Ratio van de bekende analist David Puell.

Hiervoor neem je het percentage van de Bitcoin supply die de afgelopen 24 uur actief was en vergelijkt deze met het percentage van alle Bitcoin dat zes tot 12 maanden geleden voor het laatst actief was.

Het resultaat laat zien hoe actief Bitcoin op dit moment is vergeleken met een paar maanden geleden. Hiermee kan een investeerder inzicht krijgen in zowel het sentiment als het waarschijnlijke koerstraject voor Bitcoin, aldus Edwards.

slv ribbons

Deze indicator herhaalt nu dus een klassiek bullish signaal, vanwege de kruising van de twee lijnen in de grafiek. “Een nieuwe trend in SLRV Ribbons en het lijkt herkenbaar”, zo vat Edwards samen.

Niet de enige

Overigens is de SLRV-indicator niet de enige die Charles Edwards een deja vu naar 2019 geeft. The Bitcoin Yardstick, onthult dat er een herstel zit in de market cap versus hashrate, maar kwalificeert Bitcoin nog altijd als “goedkoop” tegen de huidige koersen.

bitcoin yardstick

“The Bitcoin Yardstick schildert een heel vergelijkbare handtekening als met de dieptepunten van 2019”, zo sprak Edwards op 31 maart. Na het verlaten van de “goedkoop” zone destijds viel Bitcoin alleen nog maar kort terug tijdens de COVID-19 crash van 2020.

Als je het aan Charles Edwards vraagt, dan krijgen we dus binnenkort een 2019-achtige bullmarkt voor ons kiezen. Voor vandaag beginnen we de nieuwe week echter in mineur met een daling van 2,78 procent en een koers van 27.679 dollar.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Ripple op weg naar grote doorbraak met mogelijke integratie van Mastercard