Bitcoin Nieuws

Bitcoin leeft op: Bullrun in zicht naar halving van 2024?

Het optimisme rondom Bitcoin is weer helemaal terug. Sinds de start van 2023 zette Bitcoin een gigantische rally neer en er zijn steeds meer analisten die het woordje bullmarkt in hun mond nemen. Niet per se om de huidige opleving tot een bullmarkt om te dopen, maar om te zeggen dat het niet heel lang meer kan duren.

Halving van 2024

De meeste mensen verwachten dat Bitcoin in aanloop naar de halving van 2024 in ieder geval een goede periode zal doormaken. Dit heeft Bitcoin door geschiedenis altijd gedaan in het jaar in aanloop naar de halving. Vaak met ups en downs, maar meestal stond er wel een mooie plus op de borden voor het belangrijke evenement.

De halving betekent immers dat de inflatie van Bitcoin weer door de helft gaat. Op dit moment ontvangen miners nog 6,25 Bitcoin voor het vinden van een nieuw blok. Na de volgende halving gaat die beloning weer door de helft en komen er iedere tien minuten maar 3,125 Bitcoin op de markt bij.

Wat dacht je bijvoorbeeld van influencer Johal Miles die verwacht dat Bitcoin in het eerste of tweede kwartaal van 2023 nog een koers van 100.000 tot 130.000 dollar bereikt. Dat lijkt op dit moment volkomen onrealistisch, maar Bitcoin heeft in het verleden gekkere dingen gedaan.

Veranderende psychologie

De psychologie van de markt gaat in principe altijd door dezelfde fasen. Als het aan Will Clemente ligt, dan zitten we momenteel in de fase van ‘ongeloof.’ Dit betekent dat mensen de bullmarkt op dit moment nog ontkennen en niet geloven dat we alweer in een opwaartse trend zitten. Dat ongeloof ontstaat omdat we zo lang door een negatieve periode zijn gegaan en omdat iedere opleving uiteindelijk hard teneergeslagen werd.

Als Will Clemente gelijk heeft en we inderdaad in de fase van ongeloof zitten, dan staan we dus daadwerkelijk aan de start van een nieuwe bullrun. Dat lijkt op dit moment nog wat te vroeg, maar dat gevoel is ook kenmerkend voor deze fase van de markt. Wat dat betreft kan Clemente zomaar eens gelijk hebben.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden