Bitcoin (BTC) Lightning Network
Bitcoin

Bitcoin Lightning Network groeit 1.200% in 2 jaar tijd

Het Bitcoin Lightning Network, de tweede laag op Bitcoin die moet zorgen voor snelle en goedkope transacties, is de afgelopen twee jaar met 1.212 procent gegroeid. In augustus 2023 werd er voor een totaal van 6,6 miljoen transacties verwerkt door het Lightning Network. Dat is een gigantische stijging ten opzichte van de 503.000 transacties van augustus 2021, zo blijkt uit de data van Bitcoin-only beursplatform River.

De toekomst van Bitcoin?

De grote vraag is natuurlijk of het Lightning Network de toekomst van Bitcoin is. Vooralsnog is het vooral een project dat zich op de achtergrond blijft ontwikkelen, waar veel zogenaamde Bitcoin-nerds heel enthousiast over worden.

Qua aantal gebruikers en ook op het vlak van gebruiksvriendelijkheid is er nog wel wat te verbeteren aan het Lightning Network, maar dat neemt niet weg dat het een veelbelovend stukje technologie is.

Het netwerk van Bitcoin kan ongeveer 7 transacties per seconde verwerken en dat is natuurlijk nooit voldoende om alle transacties op aarde op te vangen.

Om die reden is het Lightning Network gebouwd, zodat de opkomst van Bitcoin als digitaal betaalmiddel ook nog een mogelijkheid is. In El Salvador kun je er bijvoorbeeld veel mee betalen, maar in Nederland valt het nog redelijk tegen.

6,6 miljoen transacties

De schatting van 6,6 miljoen transacties voor het Lightning Network die River maakt is nog aan de lage kant. Sterker nog, het is de laagst mogelijke waarde die het kon vinden. Voor het getal van augustus 2021 maakte het gebruik van een onderzoek van K33, het voormalige Arcane Research.

In augustus 2023 werd er voor 78,2 miljoen dollar aan Bitcoin verstuurd over het Lightning Network. Dat markeert een toename van 546 procent sinds augustus 2021. Destijds ging het nog om een bedrag van ongeveer 12,1 miljoen dollar.

Dat lijkt misschien nog wel de belangrijkste statistiek. Uiteindelijk gaat het immers om de waarde die op het netwerk wordt verplaats en niet zozeer om het aantal transacties.

Sam Wouters van River weet te melden dat het Lightning Network nu ongeveer 47 procent van de on-chain transacties van Bitcoin verwerkt.

“Dit wordt een interessante statistiek om te volgen, omdat het een indicator is van de opkomst van Bitcoin als betaalmiddel”, aldus Wouters.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers