Politie
Bitcoin

Bitcoin-miljonair wordt na vermissing dood gevonden

John Forsyth was een vroege investeerder in Bitcoin en de oprichter van Onfocoin. Ongeveer een week geleden werd Forsyth als vermist opgegeven, nadat hij niet kwam opdagen bij zijn werk als dokter in het Mercy Hospital in de Verenigde Staten. Volgens zijn partner had Forsyth in de ochtend nog een bericht gestuurd, maar was dat het laatste wat zij van hem hoorde.

Zielig verhaal

De dood van Forsyth laat zien dat de crypto-wereld ook een gevaarlijke kan zijn. Uiteindelijk bleek dat Forsyth is neergeschoten en vervolgens in een meer in Arkansas is gedumpt. De moordaanslag op Forsyth lijkt te maken te hebben met een eerdere poging om hem te ontvoeren.

Die ontvoering zal weinig te maken gehad hebben met zijn werkzaamheden als dokter, maar meer met zijn achtergrond in de Bitcoin-wereld. We kunnen natuurlijk niets met zekerheid zeggen, maar de kans is groot dat de ontvoerders op zijn vermogen uit waren.

Wat het verhaal extra zielig maakt is dat Forsyth op 18 mei nog zijn verloofde ten huwelijk vroeg. Vervolgens verdween hij op 21 mei en zou hij dus nooit meer terugkomen. John Forsyth is 49 jaar geworden.

Bitcoin-miljonair

Forsyth vergaarde bekendheid in de crypto-wereld door genoemd te worden in Forbes als een Bitcoin-miljonair. Over het algemeen zijn dat niet de artikelen die je als investeerder over jezelf gepubliceerd wil hebben. Dat kan er immers voor zorgen dat je een target wordt voor criminelen.

Iets wat in het geval van Forsyth gebeurd lijkt te zijn. Forsyth was iemand die redelijk vroeg begon met het minen van zowel Bitcoin als Litecoin. De munten die hij daarmee ophaalde hield hij relatief lang vast, waardoor hij behoorlijk is binnengelopen.

Verder was hij de oprichter van Onfocoin, een op referenties gebaseerde crypto die hij samen met zijn broer had opgezet. Zijn zoon omschrijft zijn vader als “zeer geïnteresseerd” in crypto en zijn crypto-bedrijven.

Regulatie nieuws

Sam Bankman-Fried veroorzaakte Bitcoin’s daling van 81% in 2021
Mount Gox trustee wijzigt de terugbetalingsdeadline naar oktober 2024
‘Hoge benzineprijzen en stijgende rentekosten meestal voorteken van een recessie’
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit