Bitcoin (BTC) Mining
Regulatie

Bitcoin-miner Core Scientific dient Chapter 11-plan in

De inmiddels failliete Bitcoin-miner Core Scientific heeft zijn Chapter 11-faillissementsplan officieel ingediend.

Zoveel mogelijk consensus opbouwen

Het bedrijf heeft het plan ingediend bij de United States Bankruptcy Court voor het Southern District of Texas Houston Division. Na onderhandelingen met de belangrijkste belanghebbenden streeft het bedrijf ernaar “zoveel mogelijk consensus op te bouwen” over de toekomstige vorm van een hernieuwde Core Scientific na het faillissement.

Sinds de indiening van het Chapter 11-faillissement heeft het bedrijf een toename van liquide middelen ervaren en richt het zich op het herzien van zijn bedrijfsplan om een succesvolle comeback te maken. De verbeterde financiële prestaties worden toegeschreven aan hogere Bitcoin-prijzen, een stijging van de hash-snelheid van het netwerk en lagere energiekosten.

Een faillissement volgens Chapter 11 stelt een bedrijf in staat om door te gaan totdat de belanghebbenden het eens zijn over een herstructureringsplan. Dit plan kan maatregelen omvatten zoals het verkleinen van bedrijfsactiviteiten om schulden te verminderen of het liquideren van activa om crediteuren terug te betalen. Het Chapter 11-faillissementsplan verwijst naar het formele document waarin wordt beschreven hoe het bedrijf van plan is zichzelf te herorganiseren en zijn schuldeisers terug te betalen.

Lening van maximaal $70 miljoen is mogelijk

Volgens het faillissementsplan zouden houders van toegestane vorderingen voor de schuldenaar-in-bezit (DIP) volledige en definitieve voldoening van hun vorderingen ontvangen op de ingangsdatum van het plan. Ze zouden volledige betaling in contanten of een alternatieve overeengekomen behandeling ontvangen. Daarnaast zouden alle pandrechten die zijn verleend om de DIP-vorderingen te waarborgen, worden beëindigd, waardoor het gewaarborgde belang in de activa van het bedrijf wordt opgeheven.

De faillissementsrechtbank heeft Core Scientific toestemming gegeven om een lening van maximaal $70 miljoen aan te gaan bij investeringsbank B. Riley, een van de voornaamste schuldeisers van het bedrijf. Deze lening is bedoeld om de bestaande financieringslening van de in faillissement verkerende Bitcoin-mijnwerker af te lossen, die ook door B. Riley werd verstrekt.

Op 21 december 2022 heeft Core Scientific faillissement aangevraagd als gevolg van dalende inkomsten te midden van de lage BTC-prijzen. Deze aanvraag volgde kort nadat een schuldeiser had aangeboden om Core Scientific te helpen een mogelijk faillissement te voorkomen.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten