Crypto miner
Bitcoin

Bitcoin miner Iris Energy koopt 44.000 nieuwe miners

Het in Australië gevestigde Iris Energy lijkt meer dan optimistisch over de toekomst van Bitcoin, want het beursgenoteerde mining-bedrijf maakte op 13 februari de aankoop van 44.000 nieuwe miners bekend. Bij elkaar leveren die machines een extra hashrate van 4,4 exahash per seconde (EH/s) op. Die stijging brengt de hashrate van Iris Energy van 2,0 naar 5,5 EH/s, waarmee de hashrate van het bedrijf bijna verdrievoudigd is.

‘Belangrijke mijlpaal voor het bedrijf’

Terwijl veel miners het op dit moment nog lastig hebben en moeten dealen met schulden uit het verleden, kijken ze bij Iris Energy dus vooral vooruit. Daniel Roberts, de mede-oprichter en mede-CEO van het bedrijfs zegt dat de aankoop een “significante mijlpaal” is voor Iris Energy. “Het is een uitdagende periode geweest voor zowel de industrie als voor de markten,” zo gaat Roberts verder.

Het vlaggenschip van Iris Energy in Mackenzie
Het vlaggenschip van Iris Energy in Mackenzie, British Columbia – Bron: Iris Energy.

Het bedrijf zegt in de verklaring dat de machines worden geïnstalleerd in bestaande datacenters van Iris Energy, zonder specifiek te zijn over de locaties. Iris Energy heeft momenteel drie faciliteiten in British Columbia, Canada en in Texas in de Verenigde Staten. Voor de aankoop gebruikte Iris Energy 67 miljoen dollar aan vooruitbetalingen aan Bitmain, zonder dat ze daar extra cash voor hoefden neer te leggen.

Iris Energy zat in zwaar weer

Een paar maanden geleden stond Iris Energy er nog heel anders voor. In november moest het mining-bedrijf namelijk miners uitzetten die fungeerden als onderpand voor een lening van 107,8 miljoen dollar. De machines in kwestie produceerden onvoldoende cashflow om hun schuldverplichtingen te financieren.

De afgelopen maanden zijn miners op meerdere vlakken in een lastig parket gekomen. Er was natuurlijk sprake van de stevige dalingen van de Bitcoin koers, maar ook een stijging van de totale hashrate en de hoge energieprijzen.

Dit leverde een druk op de markt op die veel beursgenoteerde miners dwong om vrijwel alle Bitcoin die ze in 2022 produceerden te verkopen. Data van Messari leert ons bijvoorbeeld dat Iris Energy in 2022 bijna alle 2.500 in 2022 geproduceerde Bitcoin moest verkopen.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen