Bitcoin,, Trending

Bitcoin Miners hebben tot nu toe $14 miljard verdiend

De totale omzet die gegenereerd is door Bitcoin miners is gestegen tot $14 miljard dollar, volgens de nieuwe gegevens van Coin Metrics.

Ondanks de toenemende hashrate, die de winstgevendheid onderdrukt, ligt er nog heel veel geld voor het oprapen voor crypto miners, meldt Yahoo!.


Omzet Bitcoin miners in 2020 boven $20 miljard dollar

In het rapport, dat uitgebracht is door Coin Metrics, wordt geschreven dat vanaf de start van het Bitcoin netwerk het acht jaar heeft geduurd voordat de totale omzet van crypto miners de grens van $5 miljard dollar was gepasseerd. Hierna begonnen miners pas echt geld te verdienen. Slechts 8 maanden later werd de $10 miljard dollar omzet gepasseerd. Naar verwachting zal de omzet in 2020 zelfs tot $20 miljard dollar stijgen.

 
Omzet BTC miners – Bron: Coin Metrics

Bitcoin blijft records doorbreken

Dat Bitcoin miners een omzet van $14 miljard hebben behaald is indrukwekkend te noemen. Vooral omdat de hashrate van het netwerk enorm gestegen is de afgelopen maanden. Records worden al de hele zomer doorbroken en vandaag noteert het netwerk zelfs een snelheid van 83,5 TH / S.

Een hoge hashrate geeft aan dat miners steeds meer rekenkracht verbruiken om blocks op te lossen en te valideren. Hogere rekenintensiteit betekent hogere operationele kosten, maar toch stijgt de omzet exponentieel.

Let wel, er ligt een gevaar op de loer voor Bitcoin miners. Bitcoin is minder dan een jaar verwijderd van de BTC halving, waarbij de miners slechts 50% van de blokbeloning zullen ontvangen. Hoewel de halving de BTC prijs zal kunnen laten stijgen, door toenemende schaarste, kan het betekenen dat miners af zullen schrikken van de lage beloning. Dit zal ook betekenen dat de hashrate zal dalen.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC