Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Bitcoin-miners in Zuid-Korea mogen stroomkosten van cryptobelastingaangiften trekken

Crypto-miners en de investeerders hiervan kunnen in Zuid-Korea een aanzienlijk belastingvoordeel ontvangen. In 2022 gaat er in het land namelijk een nieuw belastingstelsel in voor digitale valuta’s.


Steeds meer miningactiviteiten in Zuid-Korea

Uit een nieuw rapport afkomstig van het ministerie van Economie & Financiën, blijkt dat crypto-miners een aanzienlijk fiscaal voordeel krijgen in een aanstaande crypto-belastingwetgeving.

Zo mogen zij namelijk vanaf 2022 hun stroomkosten van hun cryptobelastingaangiften trekken. Hiervoor moeten ze wel bewijzen hoeveel elektriciteit ze waarvoor gebruikt hebben. Alhoewel Zuid-Korea wellicht geen zeer belangrijk centrum is voor cryptomining, zijn kent het land over de laatste jaren heen wel een aanzienlijke toename in de crypto-miningactiviteiten. Ook ziet het land een toename van invoer van crypto-mininghardware. Met deze stap lijkt Zuid-Korea meer cryptominers aan te willen trekken.


Meer duidelijkheid over aanstaand belastingregime

Naast deze aftrekpost, heeft de Zuid-Koreaanse regering ook meer duidelijkheid gegeven over het aanstaande belastingregime. Vanaf 2022 zal er 20% belasting worden geheven op de cryptohandel. Dit belastingtarief geldt echter alleen op winsten van 2,5 miljoen won (circa €1850) of meer.

Volgens de Zuid-Koreaanse minister van Financiën is de verhuizing naar het nieuwe belastingregime onvermijdbaar. Hiermee reageert hij op het eerdere verzet tegen de nieuwe belastingen. Naar verluidt is uit een onderzoek van een lokaal televisiestation gebleken dat inmiddels ruim de helft van de deelnemers de nieuwe belastingen op winsten uit de cryptohandel ondersteunen.


Crypto-mining in Zuid-Korea

Crypto-mining in Zuid-Korea is populair, zeker voor diegene met gaming-pc’s. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer gaming-pc’s in Zuid-Korea worden ingezet om cryptocurrencies mee te minen, zeker gedurende de COVID-19-lockdown-periode.

Hiermee lijken cryptocurrencies ook hier steeds meer geadopteerd en geaccepteerd te worden. Dat de overheid hiermee goed naar deze relatief nieuwe markt moest kijken, was onvermijdelijk. Het nieuwe belastingregime lijkt hiermee een logische stap te zijn geweest op overheidsniveau. Het is nog te vroeg om te zeggen wat dit precies met de markt op dat moment gaat doen, mocht dit al voor een aanzienlijke verandering gaan zorgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten