Non Fungible Token NFT
Bitcoin

Bitcoin miners verdienden al $5 miljoen aan Ordinals

Bitcoin miners zijn waarschijnlijk meer dan blij met de komst van Bitcoin Ordinals, een manier om non-fungible tokens (NFTs) te creëren op de blockchain van de grootste munt van de markt. Vanaf de lancering van het protocol op 21 januari tot vandaag haalden de miners daarmee namelijk 5 miljoen dollar aan extra transactiekosten op uit het netwerk. Vanaf 10 maart tot 12 april explodeerde de transactie-opbrengsten vanuit Ordinals van 1,5 miljoen naar 5,2 miljoen dollar.

Nieuwe explosie in populariteit

De enorme stijging in de transactie-opbrengsten voor de miners vanuit Bitcoin Ordinals kwam na een wat trage periode tussen 16 februari en 10 maart. In die periode groeide het bedrag van ongeveer 1 naar 1,5 miljoen dollar. Daarvoor bereikte het protocol binnen vier weken na de lancering een totaal van 1 miljoen dollar aan transactiekosten.

Inmiddels is dit (zie grafiek) dus de situatie met betrekking tot de transactiekosten via Bitcoin Ordinals. Tot op heden zijn er bijna 1,1 miljoen Ordinals in de blockchain van Bitcoin opgenomen. Voor de meeste Ordinals gaat het om JPEG-afbeeldingen, maar het kunnen ook PDFs, videobestanden en audiobestanden zijn.

Per blok op de blockchain worden er ongeveer 100 tot 500 inscripties toegevoegd. Tot nu toe was er met blok 783.758 sprake van een absoluut record voor het protocol. In dat blok werden er namelijk 3.785 nieuwe inscripties opgenomen en was Bitcoin Ordinals verantwoordelijk voor ongeveer 87 procent van het hele blok.

NFTs weer in de lift?

De gehele industrie voor NFTs lijkt met de opkomst van Bitcoin Ordinals langzaam weer een teken van leven te laten zien. Vorige week lanceerde OpenSea bijvoorbeeld nog “OpenSea Pro” een nieuwe gespecialiseerde NFT-marktplaats aggregator.

Dit is een service die gericht is op professionele NFT-handelaren. De dienst is mogelijk gemaakt door de acquisitie van Gem door OpenSea in april 2022. Een aggregator voegt als het ware de informatie van andere markten samen op het platform van OpenSea Pro.

Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren of de NFT-industrie het in zich heeft om de fantastische zomer van 2021 te herhalen. Destijds gingen de plaatjes voor het eerst door het figuurlijke dak en sindsdien ging het vooral bergafwaarts. Nu lijkt de activiteit weer voorzichtig toe te nemen.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen