Mine Bitcoin Enter
Bitcoin

Bitcoin Mining moeilijkheidsgraad ziet nieuw record

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin Mining is weer naar een nieuwe recordhoogte gestegen. De moeilijkheidsgraad is namelijk gestegen met zo’n 13,5%.

Voldoende winstmarges voor nieuwe machines

Waar de prijzen van de crypto-markt al langere tijd onder druk staan, heeft de moeilijkheidsgraad van Bitcoin hier geen last van. Deze blijft, ondanks enkele dieptepunten, gestaag doorgroeien.

Door de nieuwe aanpassing wordt gesuggereerd dat miners voldoende winstmarges vinden om nieuwe mining-machines aan te zetten. Het is benoemingswaardig dat sinds de merge van Ethereum veel miners zijn weggevallen die mogelijk nu (gedeeltelijk) ingezet worden op het Bitcoin-netwerk. Het is wel positief voor de veiligheid van het Bitcoin-netwerk.

Hoe vaak wordt de moeilijkheidsgraad aangepast?

Iedere ongeveer 2 weken vindt zo’n moeilijkheidsaanpassing plaats, dit gebeurt om de 2.016 blokken. De gemiddelde bloktijd over de meest recente 2.016 blokken bedroeg ongeveer 9 minuten.

Volgens de Bitcoin-whitepaper is een verhoging van de moeilijkheidsgraad echter normaal wanneer blokken te snel gegenereerd worden. Hierover staat het volgende:

Om de toenemende hardwaresnelheid en wisselende interesse in het draaien van nodes in de loop van de tijd te compenseren, wordt de Proof-of-Work-moeilijkheid bepaald door een voortschrijdend gemiddelde gericht op een gemiddeld aantal blokken per uur.

Ook moeilijkheidsgraad van Dogecoin stijgt

Een stijgende moeilijkheidsgraad van een crypto-netwerk in combinatie met dalende prijzen zou ook kunnen wijzen op een slechte beheerder van de financiën. Miners die ervan uitgingen dat we in een up-only-markt zouden hebben en machines kochten tegen hoge prijzen, zullen zeker de waardedaling zeker voelen.

Enkele Bitcoin-miners zijn begonnen met het zoeken naar manieren om hun kosten te verlagen, zoals het gebruik van restwarmte om constante temperaturen in werkruimten te handhaven. Het zou hierdoor kunnen dat er steeds meer mining-machines weer aangezet worden, wat een positief effect heeft op de veiligheid ervan en op de moeilijkheidsgraad.

Het is tot slot benoemingswaardig dat Dogecoin, het 2e grootste Proof-of-Work-netwerk in de afgelopen 24 uur ook een stijging heeft meegemaakt in de moeilijkheidsgraad. Deze is met ruim 17,8% gestegen in deze periode.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85