Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin mining verhoogt de angst voor elektriciteitsproblemen in Texas

De Verenigde Staten is weer de wereldleider op het gebied van Bitcoin-mining geworden, maar niet iedereen is daar blij mee.


VS gaat China voorbij

De Verenigde Staten heeft eerder dit jaar China ingehaald als ’s werelds grootste gebruiker van Bitcoin mining. Texas is op zijn beurt inmiddels een van de meest crypto vriendelijke staten in de Verenigde Staten. Maar naarmate meer en meer miners naar Texas komen, wordt de staat geconfronteerd met flink meningsverschil.

“Het zijn absoluut energievreters”. Zo vertelde Michelle Michot Foss, een werknemer Energy Studies, aan een lokaal nieuwscentrum in Houston.

“Ik denk niet dat we in Texas slecht werk hebben geleverd in termen van anticiperen op groei. Ik denk dat we iets hebben gemist wat betreft de gevoeligheid van het systeem voor storingen.” Aldus Foss, sprekend over potentiële storingen in het elektriciteitsnet.

Het nieuws volgt op een periode van groei van crypto mining in Texas.


Texas zet vol in op Bitcoin mining, maar er zijn kanttekeningen

Toen China zijn BTC mining industrie zag leeglopen was Texas juist bezig met het naar zich toetrekken van de industrie. In maart van dit jaar voltooide Argo Blockchain de aankoop van 320 hectare Texaans land om Bitcoin mining activiteiten te starten.

In april kocht Riot Blockchain nog een enorme Bitcoin mining site in Texas voor $650 miljoen. Een maand later kondigde het Chinese mining bedrijf BIT Mining Limited een investering van $25 miljoen aan in een crypto mining datacenter in Texas.

Senator Cruz zei dat de Bitcoin gebruik zou kunnen maken van de overvloedige energiebronnen van de staat. Dit zou brandstof kunnen toevoegen aan de mining immigratie.

“Vijftig procent van het aardgas dat in dit land wordt gebruikt, wordt nu gebruikt in West-Texas. Ik denk dat dat een enorme kans is voor de Bitcoin, want dat is energie die gewoon verspild wordt”. Aldus de senator.

Ondanks de opmerkingen van Cruz, wordt nu goed begrepen dat het minen van Bitcoin met niet-hernieuwbare energiebronnen zoals aardgas schadelijk is voor het milieu.

Volgens Cambridge University wordt 61% van het Bitcoin mining netwerk aangedreven door niet-hernieuwbare of koolstofintensieve energiebronnen. Volgens de huidige cijfers zou dat betekenen dat Bitcoin mining dezelfde hoeveelheid broeikasgassen uitstoot als meer dan 59 miljard pond verbrande steenkool.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten