Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin mininig inkomsten stijgen met $35 miljoen per dag sinds optreden China

Miners van Bitcoin (BTC) harken inmiddels weer groot geld binnen, circa twee maanden nadat een hardhandig optreden tegen de top cryptocurrency in China de meeste miners het land offline had gehaald.


Volgens een rapport van Arcane Research van vandaag is de dagelijkse inkomsten uit Bitcoin mining met 10% of $4,3 miljoen gestegen. De transactiekosten zijn met 22% gestegen, of $118.000. Uit gegevens van YCharts blijkt dat dit een langere trend is die teruggaat tot het harde optreden van China. De inkomsten van miners bereikten op 27 juni een dieptepunt van $13 miljoen. Gisteren was het $48 miljoen, een verschil van $35 miljoen.

“Aangezien de moeilijkheid van het protocol is aangepast als reactie op de Grote Migratie, hebben miners die online bleven hun Bitcoin inkomsten zien groeien met 57% per hash tot ongeveer 8,8.”

Medio juni beval de Chinese nationale regering banken in het land om hun relaties met miners te verbreken. Naar schatting ging 90% van de Chinese Bitcoin miners op zoek naar andere plaatsen om hun handel uit te oefenen. Ze zochten naar Bitcoin beloningen die evenredig waren aan de rekenkracht, of hashpower, die ze aan het netwerk leveren.


Gezondheid van de blockchain

De migratie had ingrijpende gevolgen voor de gezondheid van de blockchain. De hashrate, een maatstaf voor hoeveel rekenkracht wordt bijgedragen aan het netwerk, daalde met ongeveer 50%. Dit geeft aan hoeveel Bitcoin afhankelijk was van Chinese mining. Will Clemente, hoofdanalist bij mininig consulent Blockware Solutions, schreef dat er meer Bitcoin naar miners buiten China begon te stromen.

“Minder concurrentie staat gelijk aan een hogere winstgevendheid voor de mijnwerkers die nog steeds actief zijn.”

Maar dat is in Bitcoin, niet in Amerikaanse dollars of Europese Euro’s.


Bitcoin weer in waarde gestegen

Na het bereiken van een recordhoogte van $63.595 op 12 april, daalde Bitcoin in mei. Hetbracht het grootste deel van juni en juli onder de $40.000 door. Als gevolg hiervan stonden miners niet te popelen om hun opgebouwde Bitcoin te verzilveren. In plaats daarvan hebben ze het opgeslagen. De nettopositie van de Bitcoin miner is nu positief sinds begin juli. Dit geeft aan dat ze niet zoveel verkopen als ze vasthouden. Het suggereert ook dat ze geloven dat de prijs omhoog gaat. De coin is de afgelopen maand inderdaad met $17.000 in waarde gestegen, mogelijk door een gebrek aan miner verkopen.

De prijs is misschien op weg naar boven, maar dat geldt ook voor de moeilijkheid om beloond te worden in Bitcoin op het netwerk. Glassnode zegt:

“In de loop van de afgelopen twee maanden is de hash rate met ongeveer 25% gestegen ten opzichte van de dieptepunten.”

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining, die zich ongeveer elke twee weken aanpast op basis van hashrate, is nu twee keer op rij toegenomen. Met andere woorden, dezelfde hoeveelheid inspanning levert men nu minder compensatie op. Ervan uitgaande dat Bitcoin mining in de komende maanden zich buiten China vestigd, kan de concurrentie om compensatie verder toenemen.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten