Bitcoin

Bitcoin nadert sterk herstel – Dit is waarom

Crypto analist Willy Woo heeft bemoedigend bewijs geplaatst van een naderend herstel van de Bitcoin koers. Nu de wereldwijde markten in rep en roer zijn, lijkt Bitcoin zich los te koppelen van de S&P 500. Deze beweging duidt op interesse van een breed spectrum van investeerders.


Bitcoin nadert sterk herstel

De analist merkt op dat Bitcoins scheiding van de S&P 500 drie dagen geleden is begonnen. In die tijd begon ook goud een uniek patroon te vertonen. Met name Bitcoin toont nu tekenen van accumulatie. Als het inderdaad waar is, zijn crypto investeerders eindelijk verlost van de chaos die veroorzaakt is door het coronavirus. BTC investeerders proberen nu goedkope Bitcoins te kopen. Woo tweette:

De analist wijst ook op de relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin, die op een zeer gunstige positie lijkt te liggen. Met name langetermijninvesteringen op dit niveau zijn altijd winstgevend geweest.

Bitcoin heeft vandaag een sterke prijsstijging meegemaakt. Het heeft voor het eerst sinds de grote marktcorrectie de $5.900 grens doorbroken. Zelfs als de munt wat terugzakt is dit goed nieuws.


Bitcoin vertoont positieve tekenen

De wereldwijde grondstoffenmarkt is in chaos en daardoor kunnen we grote prijsschommelingen verwachten in de cryptowereld. Desalniettemin zijn een aantal gebeurtenissen positief nieuws voor Bitcoin.

Het nieuws over mogelijke rechtstreekse contante betalingen aan het Amerikaanse publiek heeft tot optimisme geleid. Ook het bewijs van grote kooporders van mensen met zeer veel geld heeft invloed.

Ook het bijdrukken van enorme hoeveelheden aan geld door de centrale banken helpt mee aan de stijging van de BTC koers. Langzaam maar zeker lijken investeerders zich te realiseren dat deze bizarre maatregelen inflatie kunnen veroorzaken. Steeds meer mensen zullen dan vluchten naar safe-haven assets zoals Bitcoin en goud.

Daarnaast wijzen crypto voorstanders erop dat de BTC halving er spoedig aan zit te komen. Ondanks dat het coronavirus de wereld bezighoudt is en blijft dit een bullish evenement. We bevinden ons dus opnieuw in een periode van grote volatiliteit. Daarom raden wij aan voorzichtig te zijn met margehandel.

 

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin blijft dominant: slechts 6 altcoins presteren beter dit jaar
Gaat crypto instorten? Experts zijn het niet eens
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?