Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin neemt $50.000-niveau opnieuw over na ‘gezonde correctie’

Na een tweedaagse daling heeft Bitcoin (BTC) het prijsniveau van $50.000 weer weten te bereiken. Dit heeft voor een bullish-sentiment gezorgd bij zijn investeerders. Zou dit ook positieve gevolgen gaan hebben voor de waarde ervan?


Extreme volatiliteit Bitcoin

Gisteren was de prijs van Bitcoin teruggezakt naar circa $45.000 per stuk. Slechts 2 dagen eerder stond de top cryptocurrency op bijna $48.000, wat de extreme volatiliteit van de afgelopen dagen heeft laten zien. Inmiddels lijkt BTC zich dus weer goed te herstellen, met een huidige waarde van inmiddels ruim $50.500.

Toch is de correctie een goed iets geweest voor Bitcoin, zo vindt ook de CEO van Ark Investment Management, Cathie Wood. Volgens Cathie is de correctie een gezond teken geweest, sinds de waarde van Bitcoin in de maanden ervoor bijna verticaal opwaarts ging. Correcties zijn over het algemeen een goed teken voor welke vorm cryptocurrencies of aandelen dan ook.

Cathie is dan ook nog steeds enorm positief over Bitcoin. De daling werd op het sociale medium van Twitter vergeleken met de daling van 2017. Er zitten echter enkele grote verschillen in deze daling nu en die van 2017, waarvan de omvang van de daling wellicht de grootste is. Zo werden dalingen aan eind 2017 vaak zo groot dat de cryptocurrencies soms wel 30% of meer daalde in slechts 1 dag tijd. Dit is nu simpelweg niet het geval.


Goed dat bedrijven als Tesla nu instappen

Cathie is hiernaast enorm positief gesteld over het recentelijke nieuws van Square en Tesla, die beide de crypto-wereld ingestapt zijn. Waar Tesla onlangs $1.5 miljard geïnvesteerd heeft, heeft Square inmiddels ook al ruim 3300 Bitcoins in hun bezit.

Alhoewel het echte resultaat volgens Cathie hiervan nog niet gezien is, is het goed nieuws dat dergelijke bedrijven de markt in stappen. Het biedt een bredere acceptatie van cryptocurrencies zoals de Bitcoin aan het wereldwijde publiek. Verwacht wordt dan ook dat in mogelijk korte tijd meer bedrijven zullen volgen.

Cathie heeft nog eens benadrukt dat wanneer het merendeel van de Amerikaanse bedrijven 10% van hun fondsen in Bitcoin zouden stoppen, de top cryptocurrency daardoor wel eens $200.000 waard kan worden. Het is echter niet bekend of zoveel bedrijven in het land Bitcoin zou willen aanschaffen, echter is het wel positief. Het is nog niet bekend wat de volgende stappen van Bitcoin zullen zijn nadat het de $50.000 weer heeft weten te bereiken.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten