NFT
Bitcoin, NFT

Bitcoin NFTs exploderen in populariteit volgens BitMEX Research

De onderzoekstak van het derivatenplatform BitMEX deelde woensdag een blogpost over de extreme populariteit van non-fungible tokens (NFTs) op de Bitcoin blockchain. BitMEX Research wist al meer dan 13.000 Ordinals NFTs te identificeren op de blockchain van Bitcoin.

526 megabytes aan blokruimte

In een paar korte weken is het aantal JPEGs en andere mediabestanden op de Bitcoin blockchain stevig toegenomen. In totaal gaat het volgens BitMEX Research om 526 megabytes (MB) aan blokruimte en moesten de ontwikkelaars hier grofweg 6,77 Bitcoin of ongeveer 155.000 dollar voor betalen.

De groei van het aantal NFTs op de Bitcoin blockchain is zodanig groot, dat BitMEX Research spreekt van een zogenaamde ‘hockeystick curve’ die ons leert dat de activiteit op dit gebied momenteel exponentieel groeit. Niet iedereen is daar blij mee, want veel Bitcoiners roepen nu dat Ordinals de blockchain volstopt met spam en andere onzin.

“Adam Back bedacht hashcash als een mechanisme om spam te voorkomen. Satoshi gebruikte dit vervolgens in Bitcoin om het probleem van dubbele uitgaven in de digitale wereld op te lossen en nu verspillen mensen waardevolle blokruimte aan JPEGs?” aldus een woedende Rene Pickhardt, een belangrijk figuur binnen de wereld van het Lightning Network.

Problemen voor Bitcoin?

Critici als Rene Pickhardt hebben overigens wel wat data om hun claims te onderbouwen. Waar Ordinals slechts 3 procent van de transacties inneemt op de Bitcoin blockchain, consumeerden dit relatief lage aantal transacties wel 70 procent van de blokruimte. Dit betekent dat het voor andere toepassingen duurder wordt om Bitcoin te gebruiken, wat bijvoorbeeld ten koste kan gaan van het opzetten van betaalkanalen op het Lightning Network.

Aan de andere kant is Bitcoin een open protocol en als mensen een mogelijkheid zien om het voor andere zaken te gebruiken, dan kunnen we dat niet tegenhouden. Tenzij een meerderheid het ermee eens is dat het een goed idee is om de mogelijkheid om NFTs op Bitcoin te publiceren uit de code gehaald moet worden. 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins