Bitcoin

Bitcoin.org weigert Bitcoin White Paper van website te halen op verzoek van Craig Wright

Naar verluidt heeft Craig Wright de auteursrechten van de Bitcoin (BTC) White Paper geclaimd. Nu wil Wright dat de White Paper van een aantal websites gehaald wordt, waaronder Bitcoin.org. Zij zijn het hier echter niet mee eens en hebben aangegeven dat zij door zullen gaan met het hosten van de whitepaper. Zij voelen zich naar eigen zeggen niet het zwijgen worden opgelegd, of worden geïntimideerd.


Onafhankelijk & open-sourceproject

Bitcoin.org, dat een onafhankelijk en open-sourceproject is, laat hiermee weten niet in te gaan op het verzoek van Craig Wright om hun White Paper-kopie te verwijderen. Bitcoin is dan ook gemaakt door de pseudonieme maker ‘Satashi Nakamoto’, die nog niet geïdentificeerd is. Verwacht wordt dat Satasi Nakamoto om een groep ontwikkelaars gaat en hiermee niet slechts 1 individu. Toch heeft Wright meerdere keren beweerd dat hij Satoshi is, alhoewel hij dit niet direct kan bewijzen. Dit breidt hij nu uit met de bewering dat hij eigenaar is van het auteursrecht op het intellectuele eigendom van Bitcoin.

Wright heeft meerdere websites, via zijn advocaten, een brief toegestuurd, waarin hij aan deze bedrijven vraagt om hun kopie offline te halen en definitief van hun platform te verwijderen. Dit door het auteursrecht te claimen op de White Paper genaamd “Bitcoin”. Waar dat normaliter een manier is om dit voor elkaar te kunnen krijgen, is het nu onduidelijk of Wright daadwerkelijk Satashi Nakamoto is. Aangezien hij niet direct bewijs kan leveren dat hij dit daadwerkelijk is, wordt verwacht dat niet veel websites zullen luisteren naar zijn verzoek. Zo vindt Bitcoin.org bijvoorbeeld dat de beweringen volledig ongegrond zijn. Dit is reden genoeg voor het weigeren van het verzoek.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Toch verwijdert Bitcoincore hun kopie

Bitcoincore.org, een website die ook de White Paper van Bitcoin online had staan, heeft echter wel geluisterd naar het verzoek. Zij hebben inmiddels hun kopie offline gehaald en verwijdert. Hier wordt meteen kritiek op geleverd door Bitcoin.org, die vindt dat zij nu munitie uitgeleend hebben aan de vijanden van Bitcoin en hiermee zelfcensuur hebben toegepast.

De originele White Paper bestanden zijn naar verluidt onder de toegestane en gratis MIT-licentie door Satoshi Nakamoto verleend, wat de wettelijke rechten geeft om de bestanden online te hosten. Bovendien vindt Bitcoin.org dat Craig eenvoudig kan aantonen of hij daadwerkelijk Nakamoto is, door simpelweg zijn bekende en openbare PGP-sleutel te verifiëren. Dit kost slechts enkele minuten en is eenvoudig om te doen, maar dit heeft Craig nog nooit gedaan. Het lijkt hiermee onrealistisch dat Craig daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?