Nieuws, Trending

Bitcoin prijs boven de $6600 is een goed teken

De Bitcoin koers blijft vandaag opnieuw stabiel boven de $6600. Volgens verschillende cryptocurrency analisten is dit een voorzichtig teken van een aantrekkende cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) koers toont positieve tekenen

Vandaag blijft de grootste cryptocurrency stabiel boven de $6600 dollar en verbreekt daarmee de dalende trendlijn. Dit stabiele koersverloop is een positief teken volgens velen, waaronder de miljardair Mike Novogratz. Hij vertelt dat de langetermijnbodem achter de rug is en de cryptowereld weer naar boven kan gaan kijken. De trendverandering, het vele goede nieuws en het stabiele koersverloop heeft de interesse van nieuwe beleggers echter nog niet veel verhoogd. Het handelsvolume is slechts met 15 procent gestegen. Ook de BTC koers ziet nog geen significante stijging. Het heeft het hoogtepunt van vorige week van $6740 dollar nog niet verbroken. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $6635 dollar, net iets lager dan 24 uur geleden. Vandaar dat de uitspraken van de crypto analist Novogratz zeker geen zekere voorspelling zijn. Het is belangrijk voorzichtig te zijn met investeren in Bitcoin ondanks de goede voortekenen.   Bitcoin koers stijgt  

Beleggers zijn voorzichtig en wachten op belangrijke aankondiging

In de bovenstaande grafiek is te zien dat de Bitcoin koers een stijgende lijn heeft ingezet de afgelopen weken. De koers is nog zeer stabiel wat er op wijst dat beleggers wachten op een goed punt om in te stappen. Een belangrijke aankondiging zou de aanleiding kunnen zijn voor een uitbraak. Daarnaast is het punt van $6775 dollar een belangrijke grens om te doorbreken. Als dit lukt is de kans groot dat er een langdurige prijsstijging in gang gezet wordt. De Bitcoin koers laat dus positieve tekenen zien. Dit zou kunnen betekenen dat de deuren richting de $7000 dollar grens geopend zijn. Toch wijzen de lage handelsvolumes erop dat beleggers voorzichtig zijn. Een positieve aankondiging zou de markt in beweging kunnen zetten.